Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την άπαιχτη στην Πάτρα, Ισπανική ταινία "Ακόμα και η Βροχή" θα προβάλλει ο Α.Σ.Τ.Ο. την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Την άπαιχτη στην Πάτρα, Ισπανική ταινία ...

Η είσοδος στην προβολή θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Την Ισπανική ταινία, παραγωγής 2010, «Even the Rain-Ακόμα και η βροχή» σε σκηνοθεσία της 45χρονης δημιουργού Ισιάρ Μπολαΐν από την Μαδρίτη, θα προβάλλει ο Α.Σ.Τ.Ο. (Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων Πάτρας) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο στέκι του συλλόγου στην οδό Βαλτετσίου 3, την προσεχή Κυριακή 31/3/2013 στις 19.45.

Στην ταινία που δεν έχει ξαναπαιχθεί στην Πάτρα παίζουν οι ηθοποιοί Λουίς Τοσάρ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ («Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας» και ‘Κακή Εκπαίδευση») και Κάρα Ελεχάντε.

Ένα ισπανικό κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει στη Βολιβία μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα μέλη του όμως μπλέκονται στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης. Το φιλμ έχει τιμηθεί με το βραβείο Ariel για την καλύτερη Ιβηροαμερικανική κινηματογραφική παραγωγή.

Επίσης έχει κερδίσει 3 Ισπανικά κινηματογραφικά βραβεία Goya, ανάμεσα τους και καλύτερης μουσικής για το σάουντρακ του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας. Το «Ακόμα και η βροχή» ήταν και η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 2011.

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο περιοδικό «Αθηνόραμα», η ταινία κινείται ανάμεσα στο κινηματογραφικό ύφος του Τέρενς Μάλικ, το κοινωνικό ντοκουμέντο και το δράμα χαρακτήρων.

Το σενάριο υπογράφει ο Πολ Λάβερτι, μόνιμος σεναριογράφος και συνεργάτης του Άγγλου σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Να θυμίσουμε ότι ο Μεξικάνικης καταγωγής ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ έπαιξε φέτος στην ταινία από τη Χιλή «Νο» που προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής.

Η επόμενη προβολή του Α.Σ.Τ.Ο. είναι προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου με την εξαιρετική ταινία "Μεσοτοιχίες" από την Αργεντινή ενώ στις 21 Απριλίου θα παιχθεί το «Machuca».

Οι κινηματογραφικές προβολές του Α.Σ.Τ.Ο. διοργανώνονται για 4η χρονιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture