Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ανοδικά υποδέχονται τα χρηματιστήρια τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου

Ανοδικά υποδέχονται τα χρηματιστήρια τη ...

Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης τις σημερινές ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών

Θετικά υποδέχθηκαν οι ευρωπαϊκές - αλλά και οι ασιατικές -  αγορές τη συμφωνία της "τελευταίας στιγμής", όπως τη χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ, για το ζήτημα της Κύπρου.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνταν υψηλότερα, ενώ οι χρηματαγορές της Ασίας έκλεισαν με άνοδο (κέρδη 0,4% για τον MSCI, στο +1,7% ο Nikkei στο Τόκιο).

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο Stoxx Europe 600 κατέγραφε άνοδο 0,67%, στις 296 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 futures ενισχύθηκε 0,3%.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,63% (νωρίτερα κέρδιζε πάνω από 1%) ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό0,68%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,61%.

Ο IBEX 35 με μικρότερα κέρδη 0,16%, ενώ ο ιταλικός FTSEMIB χάνει 1,16%.

Τα κρατικά ομόλογα σημείωσαν πτώση για δεύτερη ημέρα, ενώ ανοδικά κινούνται πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ, αγγίζοντας το 1,3048 έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τις 15 Μαρτίου, για να υποχωρήσει αργότερα στα 1,2985 δολάρια.

Ενδεικτική πάντως του κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στις αγορές, οι οποίες φάνηκαν ψύχραιμες και τήρησαν στάση αναμονής για την Κύπρο, είναι το σχόλιο του επικεφαλής της Colonial First State Global Asset Management στο Σίδνει, Stephen Halmarick, που διαχειρίζεται κεφάλαια 150 δισ δολαρίων:  “Οι αγορές αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι σε μίνι κρίσεις (όπως αυτή της Κύπρου) που προέρχονται από την Ευρώπη, λύσεις πάντα βρίσκονται. Κι αυτό είναι καλά νέα", μεταδόδει το Bloomberg.

Οι επενδυτές θα περιμένουν επίσης τις σημερινές ομιλίες κεντρικών τραπεζιτών, όπως του Μπεν Μπερνάνκι της Fed και του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ, στο London School of Economics σήμερα το απόγευμα, αναφέρει το CNBC.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά