Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H εντυπωσιακή ταινία "Παπαφλέσσας" θα προβληθεί και στη φετινή επέτειο στην τηλεόραση

H εντυπωσιακή ταινία "Παπαφλέσσας&q...
Μαρτάτος Tάκης

Η επική υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ και του Τζέιμς Πάρις, είχε γυριστεί για τα 150 χρόνια τότε της Ελληνικής Επανάστασης

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 στις 21.00 στο κανάλι Star θα παιχθεί με την ευκαιρία της φετινής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η ταινία του Ερρίκου Ανδρέου "Παπαφλέσσας" με τον επιβλητικό Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον ομώνυμο ρόλο του Γρηγόρη Δικαίου που έπεσε ηρωικά στο Μανιάκι.

Η ταινία είχε πρωτοπροβληθεί στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1971 και είχε αποσπάσει ο σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου το βραβείο της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Την ίδια χρονιά ο "Παπαφλέσσας" είχε να συναγωνιστεί ταινίες όπως η "Ευδοκία" του Αλέξη Δαμιανού αλλά και το "Τι Έκανες στον πόλεμο θανάση" του Ντ. Κατσουρίδη.

Όπως γράφει ο Γιάννης Σολδάτος, επρόκειτο για μία πλούσια παραγωγή, παρά την κρίση στα εισιτήρια του εγχώριου κινηματογράφου της εποχής, και μία ταινία άρτια και με υψηλό επαγγελματισμό που είχε μία ακαδημαική ματιά στην ελληνική ιστορία.

Το φιλμ είχε γυριστεί τότε με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων της Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης. Ο κριτικός Βασίλης Ραφαηλίδης είχε γράψει σχετικά, "η ταινία πέτυχε απόλυτα την αρχική της πρόθεση, τη συμβολή του ελληνικού σινεμά στον σχολικό εορτασμό της 150ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης".

Στο φιλμ παίζουν ακόμα οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Κάτια Δανδουλάκη (νεαρή τότε), Χρήστος Πολίτης, ο Δημ. Ιωακειμίδης ως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Μάκης Ρευματάς και πολλοί άλλοι σε μία πραγματικά μεγάλη κινηματογαρφική παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture