Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επτά επιπλέον παραστάσεις για το «Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ...» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Επτά επιπλέον παραστάσεις για το «Ανακαλ...

Το έργο παίζεται στο νέο πειραματικό χώρο του ΔΗΠΕΘΕ στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι

Παρατάθηκε τελικά το πρόγραμμα παραστάσεων του έργου «Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ...» στο νέο εκπαιδευτικό και πειραματικό χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι στην οδό Καρόλου και Σανταρόζα 7.

Η παράσταση που ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου 2013 ήταν να ολοκληρώσει τον κύκλο της στις 15 Μαρτίου, ωστόσο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από το θεατρόφιλο κοινό, κρίθηκε απαραίτητο να συνεχιστεί.

Οι επιπλέον παραστάσεις που έχουν ανακοινωθεί, είναι για το σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου και για τις ημερομηνίες 27, 28, 29, 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013. Η ώρα έναρξης είναι στις 22:30. Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ.

Στο έργο «Ανακαλύπτοντας τον Χάουαρντ Μπάρκερ» δύο σκηνοθέτες με μία ομάδα νέων ηθοποιών προσπαθούν να εξερευνήσουν το μυστήριο της δραματουργίας του Χάουαρντ Μπάρκερ. Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας υποκριτικής έρευνας στον ιδιαίτερο λόγο του Άγγλου δραματουργού και εντάσσεται σε έναν κύκλο πειραματικών παραστάσεων, που θα συστήνουν στο ενδιαφερόμενο κοινό, κάποιον σημαντικό θεατρικό συγγραφέα.

Η επιλογή να παρουσιαστούν τέσσερις σκηνές από το έργο «13 Αντικείμενα, σκηνές υποδούλωσης» έγινε λόγω της μικρής καθαρής φόρμας των μονόπρακτων, κάτι που θεωρήσαμε δόκιμο τόσο για την έρευνα όσο και για μια πιο “φιλική” πρώτη συνάντηση του κοινού με τον Χ. Μπάρκερ. Με σημείο εκκίνησης τα αντικείμενα ο Μπάρκερ εντοπίζει το παρελθόν και σηματοδοτεί ένα ξεκίνημα.

Ο άγνωστος πόνος, η περιγραφή της επιθυμίας, η αναταραχή, η αναστάτωση. Σπουδή στην υποδούλωση που τελικά αποδεικνύεται επιλογή. Σπουδή στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ήρωες που στέκονται απέναντι στο θέατρο, την εξουσία, την αγάπη το θάνατο, όχι για να διδάξουν, αλλά να μοιραστούν με καθένα μας ξεχωριστά τα μυστικά τους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά, Θοδωρής Αμπαζής (καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας).
Δραματουργική επεξεργασία: Ρούσα Μπαλασοπούλου
Παίζουν: Γιάννης Δενδρινός , Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση.
Προπώληση εισιτηρίων-κρατήσεις :στο Μπάρι-Όθωνος Αμαλίας 6-τηλ.2610 623730.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Γεννήθηκε το 1946 στο Dalwich. Μεγάλωσε σε ένα αρκετά υποβαθμισμένο τμήμα του νότιου Λονδίνου, με γονείς που εργάζονταν σε εργοστάσιο βιβλιοδεσίας - " Αυτό δε σήμαινε ότι υπήρχαν βιβλία γύρω μου", είχε πει. Σπούδασε Ιστορία στο Sussex. Η συγγραφή ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Τα σατιρικά έργα των φοιτητικών χρόνων μεταστράφηκαν, από το 1970, σε θέατρο, ποίηση, λιμπρέτα για όπερα, θέατρο μαριονέττας. Η τέχνη εξασφαλίζει την ψυχική του ισορροπία. "Αν δεν είχα ανακαλύψει, όπως έκανα σε πολύ νεαρή ηλικία, το γράψιμο ή τη ζωγραφική, δεν μπορώ να πω τι θα είχε συμβεί σε μένα. Δεν θα μπορούσα να επιβιώσω στον κόσμο χωρίς αυτά. "

Μόλις το 1970 ανέβασε το πρώτο του θεατρικό έργο (Cheek) στο Royal Court Theatre Upstairs ενώ ακολούθησαν παραστάσεις των έργων του στο Royal Court, Royal Shakespeare Company, The Open Space Theatre, Sheffield Crucible και Almeida.

Το 1988 ίδρυσε το “The Wrestling School”. Τη θεατρική εταιρεία που έχει σαν βάση τα έργα του και επενδύει στο να εξελίσσει τεχνικές, ώστε να παρουσιάζονται στην ιδεατή, για αυτόν, μορφή τους.

*Να σημειωθεί ακόμα ότι η επιτυχημένη παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Η Φάρμα των ζώων» σε σκηνοθεσία της Ελεάνας Τσίχλη συνεχίζει το θεατρικό «ταξίδι» της εκτός της Πάτρας και τις επόμενες μέρες έχει προγραμματιστεί να παιχθεί στο Μεσολόγγι και στη Μονεμβασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture