Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το θέατρο act παρουσιάζει την «Υπερπαραγωγή»

Το θέατρο act παρουσιάζει την «Υπερπαραγωγή»

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19.00

Το θέατρο act παρουσιάζει τον Δημήτρη Δημόπουλο για μία ακόμα παράσταση ουάν-μαν σταντ-απ κόμεντι σόου με τίτλο «Υπερπαραγωγή» την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19.00

Μετά τις δύο σούπερ εμφανίσεις του Δημήτρη το Φεβρουάριο, και μετά από απαίτηση όσων είδαν αλλά και όσων δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση, η  Υπερπαραγωγή θα επαναληφθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, υποσχόμενη άφθονο Ανοιξιάτικο χιούμορ.

Λίγο πριν την κατάρρευση της χώρας, το τέλος του κόσμου και την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης, ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει το μετά-υπαρξιακό δράμα ενός συνανθρώπου μας που αμφισβητεί την εθνική του ταυτότητα, απάγεται από εξωγήινους, παραληρεί στη θέα των γκρίκλις, αποκαλύπτει τη μυστική σχέση του σεξ με τα μαθηματικά και στο τέλος βρίσκει τη λύτρωση στα μυστικά της γλώσσας. Μια «Υπερπαραγωγή» προδιαγραφών εξωτερικού -μα προϋπολογισμού εσωτερικού- που ταίριαξε απόλυτα στο χώρο του act όπου ο ήρωας μάχεται με μοναδικά του όπλα το μικρόφωνό του και το γέλιο του κοινού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Δημόπουλος βραβεύθηκε πρόσφατα με τον έπαινο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου «Κάρολος Κουν» 2012 για την αντισυμβατική ματιά του έργου «Yasou Aida!», βασισμένου σε μια ιδέα του Αλέξανδρου Ευκλείδη πάνω στην όπερα «Αΐντα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε μουσική προσαρμογή Χαράλαμπου Γωγιού. Η ίδια παράσταση ψηφίστηκε από το κοινό της Athens Voice ως η καλύτερη ξένη παραγωγή για το 2012.

Υπερπαραγωγή

ουάν-μαν σταντ-απ κόμεντι σόου

κείμενο, παρουσίαση: Δημήτρης Δημόπουλος

Μόνο για μια, ξεκαρδιστική παράσταση στο θέατρο act: την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 19.00.

Είσοδος 10 ευρώ

Κρατήσεις– Πληροφορίες : 6936122263 & 2610 272037

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στη σκηνή ως σταντ-απ κωμικός το 1996 ως μέλος της ομάδας «Νύχτες Κωμωδίας». Από το 2009 έχει γράψει και παρουσιάσει δύο σταντ-απ μονολόγους («Υπερπαραγωγή», 2011 και «Αντί Διδακτορικού», 2009) που έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα και μπαρ ανά την Ελλάδα. Ως ηθοποιός και τραγουδιστής έχει εργαστεί στην Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ελεύθερο θέατρο και στη μεταγλώττιση.

Κατά την περίοδο 2012-2013, παράλληλα με το σταντ-απ, θα συμμετέχει στην οπερέτα «Οι Απάχηδες των Αθηνών» ως ηθοποιός και στην παράσταση «Ξημερώνει Νύχτα» ως κειμενογράφος, ενώ συνεχίζονται οι παραστάσεις για μαθητές του έργου «Η περιπέτεια της κυρίας Παρτιτούρα» που έγραψε και σκηνοθέτησε. Τον Ιούνιο 2013 θα παρουσιαστεί στη Neuköllner Oper (Βερολίνο) η νέα όπερα που διασκευάζουν με τον Χαράλαμπο Γωγιό σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Συνεχίζει τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης ως καλλιτεχνικός σύμβουλος και διδάσκει το σεμινάριο βιωματικού μουσικού θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Συνεργάζεται συχνά με τις Όπερες των Ζητιάνων: «Yasou Aida!» (λιμπρέτο, 2012),  «Η κόρη της καταιγίδος» (2011, διευθυντής παραγωγής), «Νυχτερινά τραγούδια» (δραματουργός, σκηνοθέτης 2011), «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» (ηθοποιός και τραγουδιστής, 2009-2011), «Τροβατόρε» (βοηθός σκηνοθέτη, 2008).

Έχει εργαστεί ως μεταφραστής στις εταιρείες SDI Media (μετάφραση υποτίτλων) και Sierra Studios (μετάφραση μεταγλωττίσεων). Γνωρίζει γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και ρώσικα, είναι πτυχιούχος υποκριτικής (Ανωτέρα δραματική σχολή Ίασμος), πτυχιούχος Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΙ Αθηνών) και είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture