Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εγκαινιάζει την «Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εγκαι...

Το Σάββατο 16 Μαρτίου!

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα εγκαινιάσει στις 16 Μαρτίου την Μόνιμη Έκθεση με τίτλο «Η Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» καθώς και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι.

Η μόνιμη έκθεση με προϋπολογισμό 450.000,00 ευρώ ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2008 και σε αυτή αρχαιότητες της περιόδου της Φραγκοκρατίας από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η Αίθουσα Α1 ανοίγει για το κοινό μετά τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Στερέωση Αίθουσας Α1 Κάστρου Χλεμούτσι, Νομού Ηλείας» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα –Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» με προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ και χρονική διάρκεια υλοποίησης από 12 Ιουνίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο του έργου έγιναν εργασίες στερέωσης-αποκατάστασης στην οροφή, την τοιχοποιία και τα ανοίγματα της Αίθουσας. Τοποθετήθηκαν πληροφοριακές/επεξηγηματικές πινακίδες, δημιουργήθηκε βιντεοπροβολή σε υποδομή εντός της Αίθουσας με ενημερωτικό υλικό όλης της πορείας των εργασιών, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (συμβατικό για ΑμεΑ), διαμορφώθηκε χώρος στάθμευσης επισκεπτών, διαδρομή πρόσβασης ΑμεΑ και κατασκευάστηκε infokiosk πλησίον του χώρου του φυλακίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture