Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Deadbeat Escapement: Από την Πάτρα στην ... Αμερική - Κυκλοφορεί τον Μάρτιο το "Contradiction"

 Deadbeat Escapement: Από την Πάτρα στην...

Συνδυάζουν τον ήχο με video art και άλλες μορφές τέχνης

Συνδιάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, οι Deadbeat Escapement έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας  Art Rock μπάντας  στα χνάρια συγκροτημάτων  όπως οι Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel,, Roxy Music, Genesis, Fugazi, King Crimson .

Εμφανίζονται με το όνομα Deadbeat Escapement από το   2006 και αποτελούνται από τους Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars), Νίκος Στεφανόπουλος (bass), ιωαννης  & κοψινης (drums),  Άλεξ Φραγκάκης (vocals, guitars) και Αγγελική Βαρδάκα (female vocals)

Πηγαίνοντας  πολύ πίσω στο χρόνο ανακαλύπτουμε πως όλα τα σημερινά μέλη του group έχουν κάτι να τους συνδέει με το συγκρότημα "The Beat."  που δημιουργήθηκε    το 1964.

Ο ήχος των "The Beat" ήταν  εμπνευσμένος από τους The Beach Boys  και εμφανίζονταν σαν cover band σε parties της εποχής παίζοντας παράλληλα και μερικά δικά τους κομμάτια.

Με κάποιες περιόδους μικρών παύσεων συνέχισαν να εμφανίζονται  ζωντανά  για όλη την δεκαετία του 70  ενώ το 1985 ο μπασίστας των  The Beat βρέθηκε  να παίζει μαζί με τον γιό του στο group. Ο ήχος τους αυτή τη φορά ήταν εμπνευσμένος από τον dark wave ήχο των Cocteau Twins, Lush και  Pale Saints, και το όνομά τους άλλαζει σε  "Deadbeat." Από το 1985 και μετά, πολλά μέλη της μπάντας , άλλαξαν  καθώς επίσης και το μουσικό τους ύφος .

Το 2006 το όνομα του συγκροτήματος  γίνεται "Deadbeat Escapement"  και φτάνοντας  στο σήμερα ανακαλύπτουμε πως  όλα τα μέλη της μπάντας είναι απόγονοι  των μουσικών που δημιούργησαν τους "The Beat"  το  1964.

Μετά από αυτή την πολύχρονη διαδρομή  ηχογραφούν  στο Noise Box Studio την πρώτη  ολοκληρωμένη δισκογραφική τους  δουλειά  και υπογράφουν συμβόλαιο με την EMG Records ενώ το  CD τους με τον τίτλο "Contradiction" κυκλοφορεί  στην Αμερική τον Μάρτιο του 2013.

" Το μόνο που μας ενώνει είναι η γεωγραφία"... διαβάζεις σε μία τους συνέντευξη ενώ η δήλωσή τους πως παίζουν Art Rock υποστηρίζεται απόλυτα από τις ζωντανές εμφανίσεις του group.

Το μεγαλύτερο μέρος του live τους αποτελείται από τα κομμάτια που φιλοξενούνται στο τελευταίο τους cd ενώ παράλληλα παρουσιάζεται  και ένα μικρό δείγμα της μελλοντικής τους δισκογραφικής δουλειάς.

«Υπάρχουν άπειρες αλήθειες .. εμείς απλά  χαράζουμε παράλληλες γραμμές!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture