Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Gazarte: Μουσική γιορτή με αρχηγό την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Gazarte: Μουσική γιορτή με αρχηγό την Ευ...

Ενα ταξίδι στην Ανατολή μέσα από μουσικές, χρώματα και αρώματα...

Το ταξίδι κάποιες φορές είναι κουραστική υπόθεση. Να κλείσεις εισιτήρια, να μαζέψεις βαλίτσες, να πας στο αεροδρόμιο, για παράδειγμα, να περιμένεις στο check in κ. ο. κ. Υπάρχουν όπως και περισσότερο απλές λύσεις. Να βρεθείς νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, στο Gazarte. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, το βιολί της και οι μουσικοί που την συνοδεύουν. Ποιά είναι τα υπόλοιπα; Μα το ταξίδι στην Ανατολή, μέσα από μουσικές, χρώματα και αρώματα...

Στην πρεμιέρα της μουσικής παράστασης της συνθέτριας την περασμένη Τετάρτη στο Gazarte με τίτλο «Το αστέρι και η ευχή» όλα κύλησαν κατ' ευχήν, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις στις υπόλοιπες παραστάσεις. Δεμένοι όλοι οι μουσικοί μεταξύ τους, ήταν στιγμές που νόμιζες ότι «έπαιζαν» μεταξύ τους. Σαν να είχαν στήσει ένα πανηγύρι το οποίο πρώτα το αφιέρωσαν στους εαυτούς τους και εν συνεχεία στους θεατές. Ισως γι΄ αυτό ήταν όλα τόσο όμορφα και γλυκά. Επειδή η απόλαυση των συμμετεχόντων πέρασε χωρίς καμία επιτήδευση στο κοινό. Και παρόλο που το ελληνικό κοινό όταν ακούει συναυλία έχει στο μυαλό του εν πολλοίς το τραγούδι, η Ευανθία Ρεμπούτσικα έχει στήσει μια γιορτή, όπου ο λόγος είναι σχεδόν περιττός.

Το κανονάκι, το ακορντεόν, το πιάνο, το κοντραμπάσο, τα τύμπανα και το βιολί έκαναν τόσο καλά τη δουλειά τους ώστε ήταν στιγμές που το Gazarte κοινό και μουσικοί «πέταγαν», χόρευαν και συμμετείχαν ενεργά. Στο πρόγραμμα υπάρχουν εκπλήξεις, όπως ο τρόπος με τον οποίο υποδέχονται και αποχαιρετούν το κοινό, αλλά εμείς θα σταθούμε σε μια άλλη. Η Κωνσταντίνα Μελαχροινούδη, μια νέα τραγουδίστρια, ερμηνεύει στα αραβικά το «Μπαχάρι, Κανέλα και Γιορτή». Και η έκπληξη δεν είναι το τραγούδι αλλά η εν λόγω ερμηνεία. Μια ερμηνεία η οποία στο τέλος είχε πολλά «μπράβο».

Μαγιά φυσικά για όλο αυτό το παιχνίδι είναι οι μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από το «Αστέρι κι την ευχή», τις «Μικρές ιστορίες» και τη «Φωνή Αιγαίου» μέχρι την… Κωνσταντινούπολη με την «Πολίτικη Κουζίνα» και τις τούρκικες ταινίες «Babam ve Oglum» και «Ulak».

Το τέλος του προγράμματος, σε βρίσκει χαμογελαστό, ευδιάθετο και έτοιμο να αδράξεις το υπόλοιπο της βραδιάς ή την επόμενη ημέρα. Ο, τι δηλαδή χρειάζεται να σου δώσει μια μουσική παράσταση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture