Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τιτάν: Αύξηση τζίρου αλλά και ζημιές για το 2012

Τιτάν: Αύξηση τζίρου αλλά και ζημιές για το 2012

Ο Τιτάνας κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές του το 2012

Άνοδο στον κύκλο εργασιών αλλά υποχώρηση σε λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) και σε ζημιές μετά από φόρους εμφάνισε ο όμιλος «Τιτάν» το 2012 σε μία χρονιά που η κατάρρευση της ελληνικής κατασκευαστικής δραστηριότητας αντισταθμίστηκε από την ανάκαμψη σε Ανατολική Ευρώπη, Αίγυπτο και ΗΠΑ.

Ο Τιτάνας κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τις εξαγωγές του το 2012.

Στα αποτελέσματα χρήσης, ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2012 ανήλθε σε 1,131 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,6% σε σχέση με το 2011. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 19,8% στα 196 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 24,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 11 εκατ. ευρώ κέρδη το 2011.

Καθοριστική για τα αποτελέσματα ήταν για μία ακόμη χρονιά η συνεισφορά των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα της Αιγύπτου. Πρώτα σημάδια ανάκαμψης έγιναν επίσης εμφανή και στις ΗΠΑ. Θετική επίδραση στα λειτουργικά αποτελέσματα είχε και η υποχώρηση του Ευρώ έναντι των τοπικών νομισμάτων.

Στην Ελλάδα, η ζήτηση για δομικά υλικά εκτιμάται ότι σημείωσε πτώση της τάξης 35% σε σχέση με πέρυσι. Εκτιμάται ότι η ζήτηση τσιμέντου βρίσκεται σήμερα κάτω από το ¼ αυτής του 2006. Εκτός από τις γνωστές αιτίες, η ανακοίνωση του Τιτάνα επισημαίνει ότι στην κατάρρευση της κατασκευαστικής δραστηριότητας συνεισφέρουν οι συνεχείς περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι μακροχρόνιες καθυστερήσει ς του Δημοσίου να εξοφλήσει τις οφειλές του.

Ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα –συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών και των σταθμών διανομής στη Δυτική Ευρώπη, ανήλθε σε 240 εκατ. ευρώ χαμηλότερος κατά 11% σε σύγκριση με το 2011. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 32 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 9% σε σύγκριση με το 2011. Στη συγκράτηση της πτώσης του EBITDA συνεισέφερε ουσιαστικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους που ξεκίνησε ο όμιλος το 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά