Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πλημμύρισε από κόσμο η Ρήγα Φεραίου με τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού των Μικρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλημμύρισε από κόσμο η Ρήγα Φεραί...

Αύριο η μεγάλη περάλαση των παιδιών

Μια αξέχαστη μέρα αποδείχτηκε το Σάββατο για το μέγα πλήθος που κατέβηκε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για να απολαύσει την Καρναβαλούπολη στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Βούλιαξε από κόσμο η Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι φανερώνοντας την απεριόριστη δυναμική του Καρναβαλιού των Μικρών, την καθολική του αποδοχή από την πατραϊκή κοινωνία και τη διαρκώς αυξανόμενη τάση του.

Σύμμαχος ο καιρός, που με μια πολύ καλή θερμοκρασία και τα σύννεφά του ουρανού  να προστατεύουν από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, βοήθησαν τους συντελεστές της γιορτής να παρουσιάσουν τα διάφορα προγράμματα και θεάματα, αλλά και τους αναρίθμητους μικρούς και μεγάλους να το ρίξουν έξω και να ζήσουν αρκετές ώρες ανεμελιάς, χαράς και καρναβαλικής διάθεσης.

Ένας ατέλειωτος παιδότοπος έγινε ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου με τα δρώμενα, που είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας»  να εναλλάσσονται και να ξετυλίγονται απλόχερα προσκαλώντας και ξεναγώντας μας σε έναν παραμυθένιο κόσμο γεμάτα παιδικά χαμόγελα και όνειρα. Μια  ιδανική όαση-απόδραση από  τις έγνοιες και τα προβλήματα, που δανείστηκε από την αυθεντικότητα, την αγνότητα και τον αυθορμητισμό των μικρών και μετέφερε τα μηνύματα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης  για τη ζωή.


Παράλληλα η κίνηση που δημιουργήθηκε συνέβαλε σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα αποτελώντας το καλύτερο αντίδοτο στην κατήφεια των ημερών.

Παντού χαρούμενες εστίες μικρών και μεγάλων γύρω από τις δράσεις. Άνθρωποι για λίγο ξέγνοιαστοι, γελαστοί, κεφάτοι παρακολουθούσαν, συμμετείχαν, χειροκροτούσαν, ζούσαν, σταματούσαν το χρόνο και γίνονταν για λίγο παιδιά.

Με σκηνικό τα καρναβαλικά στοιχεία και τις κατασκευές του Καρναβαλιού των Παιδιών αναπτύχθηκαν οι δράσεις της Καρναβαλούπολης, που ταξίδεψαν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στη χώρα του παραμυθιού, του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού αξιοποιώντας ένα ευρύτατο φάσμα τεχνών. Μουσική, χορός, παιχνίδι, θέατρο, παντομίμα, ακροβατικά, μεταμφιέσεις, κομμωτική, καρναβαλικό βάψιμο προσώπου, μάσκα, καπέλα είχαν την τιμητική τους και ξάφνιαζαν ευχάριστα τους περαστικούς.

Παρουσιαστές της Καρναβαλούπολης ήταν ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά.

Η Μπαντίνα του Δήμου έδινε τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο με τα πνευστά και τα κρυστά της, το τμήμα Β΄ Αισθητικής & Β΄ Κομμωτικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας και η  Carierra Πάτρας – Όμιλος Ξυνή ανέλαβαν το Face Painting και τα «Τρελά Χτενίσματα» που έκαναν θραύση, το 62ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών μας προέτρεπε «Πάνε …μάσκα & έξω», η ομάδα εικαστικών του β.λ.ε.πο. με το άγρυπνο βλέμμα της ενθάρρυνε τη δημιουργία παιδικού καπέλου, το σχήμα Party Time παρουσίαζε χαρούμενες, εξωστρεφείς μουσικές, η σχολή χορού της  Πόλυς Γιαννακοπούλου ξεσήκωνε με τις μικρές χορεύτριές της και τα παιδικά τμήματα του Athletic Dance Studio με latin, hiphop και μοντέρνους χορούς μας παρότρυναν «Mάθε να ζεις, να χορεύεις, να γελάς». Παράλληλα έντονο καρναβαλικό χρώμα στο κέντρο της πόλης έδωσε ανεξάρτητη συμμετοχή εκτός προγράμματος με εκπληκτική και εξαιρετικά δεμένη  ομάδα τυμπάνων και τρεις εξωτικές λατινοαμερικάνες χορεύτριες σε καταιγιστικούς χορευτικούς ρυθμούς, που ξεσήκωσαν τον κόσμο σε πολλά κεντρικά σημεία στα οποία πέρασαν.

Για μια ακόμη φορά τα 7 απίστευτα παραμυθένια και εκφραστικότατα  αγάλματα των X-Saltibagos παγίδευαν το βλέμμα των περαστικών, ενώ η παράσταση της ίδιας ομάδας θεάτρου δρόμου «Μια χούφτα παραμύθια»  συγκίνησε, εντυπωσίασε, μάγεψε και μας έκανε να ονειρευτούμε με τους παραμυθένιους ήρωές της και την ιδιαίτερη σκηνική συρραφή πασίγνωστων παραμυθιών. Ένα μοναδικό και σφιχτοδεμένο κράμα τεχνικών τσίρκων, ακροβατικών με πανιά, ξυλοπόδαρου, εξαιρετικών κοστουμιών, θαυμάσιας ατμοσφαιρικής και δυναμικής ενίοτε μουσικής, δεξιοτεχνίας, ζογκλερικών, ενεργοποίησε συναισθήματα και περιοχές γλυκιάς μελαγχολίας, σπάνιου κεφιού, λεπτού χιούμορ  και ξεκαρδιστικού γέλιου ισορροπώντας περίτεχνα τον εύθραυστο λυρισμό, την έκπληξη, το θαυμασμό, την παιδική αθωότητα, την αφοπλιστική αμεσότητα και το αστείρευτο γέλιο. Στο τέλος της παράστασης, μετά τον ευφάνταστο και γενναιόδωρο χιουμοριστικό αγώνα δρόμου της χελώνας και του λαγού, οι X-Saltibagos είχαν κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων θεατών και μαζί και το θερμό χειροκρότημά τους.

Η μεγάλη γιορτή των Μικρών πήρε άριστα στις εξετάσεις και δίνει τη σκυτάλη της στη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών με αφετηρία στις 11πμ από την πλατεία Ομονοίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture