Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: Στον απόηχο της έκθεσης καρναβαλικών στολών - Δείτε φωτό

Πάτρα: Στον απόηχο της έκθεσης καρναβαλι...

Η έκθεση φιλοξενείται στην αγορά Αργύρη

Φόρεσε τα γιορτινά της με έντονα καρναβαλικά χρώματα η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο της Αγοράς Αργύρη πλησίον του Καρναβαλικού Κέντρου για να υποδεχτεί τις στολές των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2013. Τα εγκαίνια της έκθεσης των στολών των πληρωμάτων πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου με την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Η μεταμφιεσμένη Μπάντα του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα καλωσόριζε με τους καρναβαλικούς ρυθμούς και τα αποκριάτικα τραγούδια τους επισκέπτες της έκθεσης. Πλήθος κόσμου, με έντονη την παρουσία της νεολαίας, προσήλθε και περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων, οι οποίες μας έδωσαν μια πρόγευση όσων θα δούμε στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στολές εμπνευσμένες και ευφάνταστες με οδηγό  τη σάτιρα, το κέφι, το μυστήριο, τη δημιουργική διάθεση, τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό, την ευρηματικότητα, την ανατροπή, την πρωτοτυπία, καλούν όλους τους καρναβαλιστές να επιλέξουν τη φετινή τους αμφίεση και να νιώσουν το μεγαλείο και τη γοητεία της μεγάλης γιορτής της Πάτρας δραπετεύοντας από έγνοιες και προβλήματα.

Αναφορές της επικαιρότητας, η οικονομική κρίση και ότι άλλο βάλει ο νους σας επηρεάζουν τα φετινά θέματα των στολών, τα οποία  προσεγγίζονται με την ακαταμάχητη φαντασία, με περισσό κέφι και χιούμορ και βέβαια με το απτόητο καρναβαλικό δαιμόνιο των πληρωμάτων

Στα εγκαίνια της έκθεσης των στολών ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί για να ανοίξουμε την έκθεση των στολών των πληρωμάτων του φετινού Καρναβαλιού, που αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλα αυτά τα χρόνια το έχουν καταξιώσει στην κορυφή: αστείρευτο κέφι,  μαγεία, μυστήριο, εξωστρέφεια, σάτιρα, ανατροπή, έμπνευση, φαντασία, δημιουργική διάθεση, καλλιτεχνικός προσανατολισμός.

Η έκθεση-παρουσίαση των στολών φέτος φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Καρναβαλικό Κέντρο, το σπίτι του Καρναβαλιού μας και όλων όσων το αγαπούμε και το στηρίζουμε. Εδώ που χτυπά η καρδιά της μεγάλης γιορτής της πόλης και αποτελεί την πρώτη ουσιαστική και συγκροτημένη απόπειρα του Δήμου προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μόνιμου χώρου αναφοράς και προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού. Ενός χώρου που το Καρναβάλι μας θα αναπνέει δημιουργικά και εκτός καρναβαλικής περιόδου.

Όλοι εσείς, είστε αυτοί που αποτελείτε τη ζωτική του δύναμη και μέσα από τις ευφάνταστες ιδέες και πρωτοβουλίες σας, δίνετε ραντεβού με την υπέρβαση, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα. Το Πατρινό Καρναβάλι 2013, όπως κάθε χρόνο, στέλνει και φέτος τα δικά του μηνύματα, συλλογικής δράσης και έκφρασης, συμμετοχής, άμιλλας, ανιδιοτέλειας και δημιουργικής έμπνευσης. Στοιχεία που αναδύονται στις δράσεις του Κρυμμένου Θησαυρού, στις καλλιτεχνικές προσπάθειες των ερασιτεχνικών καρναβαλικών σωματείων, που θα συναντήσουμε στο Καρναβάλι των Παιδιών, στις Παρελάσεις, σε κάθε καρναβαλικό μας συναπάντημα και στην κορύφωση της γιορτής.

Το διάστημα που απομένει μέχρι τις 17 Μαρτίου οφείλουμε όλοι να φορτσάρουμε καρναβαλικά, να αξιοποιήσουμε και να δείξουμε τον καλύτερο καρναβαλικό εαυτό μας με οδηγό την αγάπη για την πόλη μας, το πάθος για την ζωή. Να στηρίξουμε όλοι μαζί με αγνότητα, αγάπη και γνήσιο καρναβαλικό πνεύμα την δική μας υπόθεση, αυτή του Πατρινού Καρναβαλιού. Με στόχο να διατηρήσουμε το χαμόγελο στα πρόσωπά μας, με την ελπίδα και την ανάγκη να διεκδικήσουμε ότι τα καλύτερα θα έρθουν!

Καλό Καρναβάλι».

Οι επισκέπτες της έκθεσης των στολών περιπλανήθηκαν και στα σημαντικά εκθέματα της εξαιρετικής έκθεσης, που φιλοξενείται στο γειτνιάζοντα χώρο του Καρναβαλικού Κέντρου και είχαν μια συνολική και συγκροτημένη εικόνα τόσο της ιστορίας και των σπουδαίων σταθμών του Πατρινού Καρναβαλιού όσο και ενημέρωση για το σήμερα και τα τελευταία βήματα που έχει προχωρήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση για την προβολή και την υποστήριξή του. Τόσο το εικαστικό μέρος των ενοτήτων αλλά και ο τρόπος που δομούνται τα εκθέματα στους χώρους του Καρναβαλικού Κέντρου, όσο και οι πολλαπλές προβολές στις τηλεοράσεις αλλά και το επίσημο πωλητήριο των αναμνηστικών προϊόντων απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες. Παρούσα και η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 Ερατώ, που περιηγήθηκε σε όλες τις αίθουσες του Καρναβαλικού Κέντρου και στην έκθεση των στολών των πληρωμάτων.

Η έκθεση των στολών θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 14 Μαρτίου και την Παρασκευή 15 Μαρτίου τα πληρώματα θα πρέπει να αποσύρουν τις στολές τους από το χώρο.

Ώρες λειτουργίας: Σαββατοκύριακα: 10.00-14.00 και 18.00-22.00, καθημερινές: 18.00-22.00.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr