Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H οικολογικών ανησυχιών ταινία "Γη της επαγγελίας" με τον Ματ Ντέιμον από τις 28/2 στην Πάτρα

H οικολογικών ανησυχιών ταινία "Γη ...
Μαρτάτος Tάκης

Ο Ντέιμον ξανασυνεργάζεται στη μεγάλη οθόνη με τον σκηνοθέτη Γκας Βαν Σαντ

Η νέα ταινία του 60χρονου Ανεξάρτητου Αμερικανού σκηνοθέτη Γκας Βαν Σαντ με τίτλο «Promised Land-Γη της Επαγγελίας» που σηματοδοτεί την εκ νέου συνεργασία του με τον 42χρονο σταρ Ματ Ντέιμον, ξεκινά να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 28/2 (θα έρθει και στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε της Πάτρα).

Ο Ματ Ντέιμον ως γνωστό είχε κερδίσει πριν από 15 χρόνια μαζί με τον Μπεν Άφλεκ το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ» που είχε σκηνοθετήσει ο Γκας Βαν Σαντ.

Ο Βαν Σαντ είχε προταθεί τότε για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας (ήταν και πάλι υποψήφιος το 2008 με το «Milk»). Ο Ματ Ντέιμον λοιπόν δεν πρωταγωνιστεί μόνο στην ταινία «Γη της επαγγελίας» που διακρίνεται για τις περιβαλλοντολογικές της ανησυχίες αλλά έγραψε και το σενάριο μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Τζον Κραζίνσκι ενώ σκόπευε και να τη σκηνοθετήσει.

Ωστόσο όταν δεν τα κατάφερε κυρίως λόγω πίεσης χρόνου ένιωσε μεγάλη απογοήτευση και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να στείλει με email το σενάριο του που βάσισε στην ιστορία του συγγραφέας Ντέιβ Έγκερς, στον καλό του φίλο και συνεργάτη Γκας Βαν Σαντ, ο οποίος και τελικά ανέλαβε την σκηνοθεσία.

Ο Βαν Σαντ αμέσως δέχτηκε και ήδη η ταινία έχει λάβει ιδιαίτερα θετικές κριτικές ενώ θίγει ένα επίκαιρο ζήτημα, τη διαδικασία εξόρυξης φυσικού αερίου και πετρελαίου και φυσικά τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις.

O Ματ Ντέιμον υποδύεται στην ταινία ένα εξέχον στέλεχος μεγάλης εταιρείας που μαζί με τη συνεργάτιδα του (την ερμηνεύει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Φράνσες ΜακΝτόρμαντ) προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους μιας αγροτικής περιοχής να παραχωρήσουν τη γη τους για έρευνες -με το αζημίωτο φυσικά.

Στην πορεία ωστόσο οι χημικές ουσίες και το αέριο θα αρχίσουν να μολύνουν το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ένας ηλικιωμένος δάσκαλος (ο βετεράνος ηθοποιός Χαλ Χόλμπρουκ που τον είδαμε και στο «Λίνκολν») κι ένας αγρότης (Τζον Κραζίνσκι) στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της εταιρείας και με τη στάση τους θα αρχίσουν να ευαισθητοποιούν τον Στιβ Μπάτλερ, όπως λέγεται ο χαρακτήρας του Ντέιμον και θα τον κάνουν να ταλαντευτεί για το αν βρίσκεται στο σωστό στρατόπεδο.

Στην ταινία που στην Ελλάδα διανέμεται από την Odeon παίζει και η Ρόζμαρι Ντε Γουίτ. Ο Γκας Βαν Σαντ έχει γυρίσει ορισμένες πολύ αξιόλογες ταινίες όπως τα φιλμ «Drugstore Cowboy», «Το δικό μου Αιντάχο», το «Milk» ενώ ο «Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» θεωρείται η πιο εμπορική του ταινία.

Η πιο τελευταία του ταινία ήταν το «Restless» το 2011. Με τον Ντέιμον είναι η 4η συνεργασία που κάνει ο Γκας Βαν Σαντ. Είχαν συνεργαστεί και το 2002 στο «Gerry».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture