Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών το 17ο Γυμνάσιο της Πάτρας

Στην πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδ...

Θα διευθύνει η Δρουκοπούλου Έλενα καθηγήτρια μουσικής

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 31ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Φεβρουάριο - Μάρτιο στην Καρδίτσα που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος με πρωτοβουλία της    Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, η 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Καρδίτσας στο Αμφιθέατρο των ΤΕΙ Καρδίτσας (Ξύλου και Επίπλου), ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν στην  Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Κων/νου κλπ.

Πρόκειται για ένα μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.

Για πέμπτη φορά πραγματοποιείται ένας Χορωδιακός Θεσμός που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες (παιδικές-νεανικές) και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου μας. Πρόκειται για μια Χορωδιακή Πανδαισία από σχολικές χορωδίες της Ελλάδος καθώς και την συμμετοχή εκλεκτών ξένων χορωδιών.

Στην 5η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπορούν να λάβουν μέρος σχολικές χορωδίες (παιδικές-νεανικές-μεικτές) από σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 31ου  Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό του Νομού Καρδίτσας και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πανεπιστημιακού καθηγητή, Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες και Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Θα υπάρξει και άτυπη Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες.

Το Σάββατο στις 2 Μαρτίου θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ η χορωδία ομοίων φωνών του 17ου Γυμνασίου Πάτρας .Θα διευθύνει η Δρουκοπούλου Έλενα καθηγήτρια μουσικής του Γυμνασίου και θα συνοδέψει στο πιάνο η Λούση Χριστοδούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture