Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παραμυθένια Καρναβαλούπολη στα Ψηλά Αλώνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραμυθένια Καρναβαλούπολη στα Ψη...

Χαμόγελα, χρώματα και δημιουργία

Ένα ιδανικό καρναβαλικό πρωινό με τον ζεστό ανοιξιάτικο καιρό σύμμαχο  επιφύλαξε την Κυριακή για τους μικρούς μας φίλους το Καρναβάλι των Μικρών στήνοντας μια παραμυθένια Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Πλήθος κόσμου-παιδιών και μεγάλων- συνέρευσε στα Υψηλά Αλώνια, που μεταμορφώθηκαν σε έναν απέραντο παραμυθένιο παιδόκοσμο, και χάρηκε με την ψυχή του το πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει η ομάδα του Καρναβαλιού των Μικρών εκπέμποντας φως, αισιοδοξία, θετική ενέργεια και πολλά πολλά καρναβαλικά όνειρα. Μια πραγματική όαση, ένας ασφαλής τόπος προορισμού από την απόδραση από την αφόρητη πραγματικότητα των ημερών.

Μικροί και μεγάλοι εισέπραξαν και συμμετείχαν σε μια ανεπανάληπτη ψυχαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία και είχαν την ευκαιρία για μια αξέχαστη εμπειρία με όλα τα αυθεντικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η πλατεία είχε φορέσει τα γιορτινά της και τα παιδιά περιηγήθηκαν στις κατασκευές, τα στοιχεία και τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, που είχαν σχεδιαστεί και τοποθετηθεί ως μέρος μιας διαδραστικής εμπειρίας. Το μεγάλο Καράβι με τη συνοδεία του (γοργόνα, πειρατής, γάτος), το Τρένο και ο λαβύρινθος του Κάστρου των παραμυθιών έκαναν θραύση στις προτιμήσεις των μικρών, ενώ και η Μπάντα με τέσσερα καρναβαλικά στοιχεία-μουσικούς αλλά και οι παλαιότερες κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου άρρηκτα συνδεδεμένες με το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Μικρών «Σαν παραμύθι» όπως  «Ο Γίγαντας»,  «Ο Λύκος, τα γουρουνάκια και τα δέντρα», «Πίτερ Παν» διαμόρφωσαν το παραμυθένιο σκηνικό και την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Τα μεταμφιεσμένα παιδιά της Μπαντίνας του Δήμου, παιάνιζαν γνωστούς αποκριάτικους ρυθμούς και τραγούδια δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ ο Τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών και οι παρουσιαστές Τζίμης Πολίτης και Κατερίνα Τσουκαλά έδιναν τον τόνο και εξασφάλιζαν τις γέφυρες στη διαδοχή των δρώμενων.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η ομάδα X- Saltibagos τόσο με το επιτυχημένο και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών Eργαστήρι Τεχνικών Τσίρκου (Ξυλοπόδαρα, Σχοινοβασία, Μπάλα Ισορροπίας, Ακροβατικά με Πανιά) όσο και με την εξαιρετική, χιουμοριστική, ονειρική και γεμάτη ευαισθησία και σπιρτάδα, βασισμένη σε τεχνικές τσίρκου και χορού, παράσταση «Μια χούφτα παραμύθια». Στην παράσταση οι X-Saltibagos ανακάτωσαν με γοητευτικό τρόπο γνωστά παραμύθια παρουσιάζοντάς τα με τον ιδιοσυγκρασιακό τρόπο τους και συνδυάζοντας παντομίμα, τεχνικές τσίρκου, κίνηση, μουσική και χορό. Η παράσταση έδωσε χρώμα, τόνο και μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους που καταχειροκρότησαν τους εκλεκτούς αυτούς βιρτουόζους της τέχνης του δρόμου.

Ο χορός είχε την τιμητική του με «Modern Dance» από τη σχολή χορού Κατερίνας Σταυροπούλου, χορός από τη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου και «Καρναβαλομαζορέτες» και «Hip Hop» από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων.

Μεγάλη η απήχηση του Εργαστηρίου  Χορού και Ρυθμού με την Μαρίνα Αγγελάτου, όπου τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και ξετρελάθηκαν με το ευαίσθητο και διδακτικό διαδραστικό δρώμενο «Ο κύριος Μόνος».

Και όπως πάντα γερό χαρτί του προγράμματος αποδείχτηκε το Face Painting από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας  και την Carriera Πάτρας – Όμιλος Ξυνή, που ζωγράφιζαν με καρναβαλικές πινελιές τα προσωπάκια των παιδιών.

Στην Καρναβαλούπολη στα Υψηλά Αλώνια βρέθηκε και η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, που μπλέχτηκε με τους λιλιπούτιους καρναβαλιστές και ακολούθησε με κέφι και ζωντάνια τις μοναδικές διαδρομές τους.

Ωστόσο οι οιωνοί για μια άκρως επιτυχημένη Καρναβαλούπολη φάνηκαν από το πρωί του Σαββάτου όπου ξετυλίχτηκαν οι δράσεις της πρώτης ημέρας. Μπαντίνα, «Face Painting», μουσική με το σχήμα «Party Time», εργαστήρι Τεχνικών Τσίρκου με τους Χ- Saltibagos, εργαστήρι Χορού και Ρυθμού με την Μαρίνα Αγγελάτου είχαν δυναμική παρουσία, ενώ η έκπληξη ήρθε από τα «Παραμυθοτράγουδα» με τους Απρόβλεπτους. Μια εξαιρετική ορχήστρα  Πατρινόπουλων, μεταμφιεσμένων καρναβαλικά με δικές τους αυθεντικές συνθέσεις και έντονη παραμυθένια διάσταση ξεσήκωσε τους μικρούς ενεργοποιώντας να συμμετάσχουν. Τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν και χάρηκαν με την ψυχή τους και μάλιστα με αφορμή μια σπουδαία ποιοτική μουσική δουλειά που τους σέρβιραν οι «Απρόβλεπτοι».

Το ραντεβού με τους μικρούς φίλους ανανεώνεται με τη Καρναβαλούπολη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευής 1(18.00-21.00), το  Σάββατο  2(11.00-14.00) και την Κυριακή 3 Μαρτίου(13.00-15.00). Το Καρναβάλι των Μικρών θα κορυφωθεί με την Παρέλαση των Μικρών την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11.00 με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς των μικρών καρναβαλιστών.

Ωστόσο ειδικά για φέτος το Καρναβάλι των Μικρών θα επεκταθεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου όπου μετά από πολλά χρόνια θα αναβιώσει το Baby Rally, ο ιστορικός και λαμπρός θεσμός τν ποδηλατικών αγώνων που διοργάνωναν στο παρελθόν ο Δήμος Πατρέων και ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών, αυτή τη φορά με τις Ποδηλατοδράσεις  και την Ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία της τηλεοπτικής εκπομπής «Ποδηλατοδράσεις» και της ποδηλατικής ομάδας «Πιάνω τη ζωή από το τιμόνι».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture