Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ατομική έκθεση του Πατρινού ζωγράφου Βασίλη Καραβασίλη στην νέα Zervas Art Gallery

Ατομική έκθεση του Πατρινού ζωγράφου Βασ...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Με μια μεγάλη ατομική έκθεση θα δηλώσει την παρουσία του ο γνωστός Πατρινός ζωγράφος Βασίλης Καραβασίλης, στο πλαίσιο των Καρναβαλικών δρώμενων 2013, εφόσον η έκθεσή του αναφέρετε σε καρναβαλικές φόρμες και αισθητική.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ, στην νέα Zervas Art Gallary στην οδό Αράτου 7 στην Πάτρα.

Ο Βασλιλης Καραβασίλης διαμορφώνει και εξελίσσει τον δικό του προσωπικό τρόπο ζωγραφικής, αντλώντας στοιχεία και αρχές από το κίνημα των Κυβιστών του προηγούμενου αιώνα, αλλά παράλληλα δεν σταματάει να προσλαμβάνει αφορμές ή επιρροές μέσα από μία αιρετική ματιά.

Ζωγραφίζει κυρίως κυβιστικά έργα για μία εικοσαετία, κατακτώντας έτσι τη θέση του στην κοινωνία της τέχνης και των καλλιτεχνών.

Σήμερα, η ζωγραφική του Καραβασίλη αγγίζει τα όρια του ιμπρεσιονισμού, της οποίας τη θεματολογία της μου αντλεί από την Ελληνική Μυθολογία, από μία βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, από μία στροφή ενός ποιήματος, από το Καρναβάλι της Πάτρας, από το άκουσμα μιας Μελωδίας, από τις όμορφες γωνιές της Πάτρας, από ένα όμορφο γυμνό γυναικείο σώμα.

Εξάλλου η ζωγραφική έχει για τον Καραβασίλη πολλούς δρόμους για να εκφράσει τις καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές του ανησυχίες.

Τα υλικά του καλλιτέχνη είναι κυρίως ακουαρέλες  σε χαρτί και ακρυλικά σε μουσαμά, όπως και χρωματιστά κραγιόνια.

Πολλές φορές υπάρχουν στα έργα μικρές περιοχές με κολλάζ, προκειμένου να αποδοθεί ο φανταστικός κόσμος του καλλιτέχνη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture