Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Από το "κόσκινο" της τροϊκας περνάει η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου

Από το "κόσκινο" της τροϊκας π...

Σήμερα το μεσημέρι

Σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου θα έχουν σήμερα Τρίτη στελέχη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) με στελέχη της τρόικας στην Αθηνά.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του ΤΠΔΥ κ. Ν. Καλάκος στη συνάντηση με την τρόικα που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι θα παρουσιασθούν οι ανησυχίες του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το αίτημα των δανειστών να αξιοποιηθούν για την καταβολή των εφάπαξ αρχικά τα ποσά από τις εισφορές των ασφαλισμένων και εν συνεχεία τα χρήματα των δόσεων.

Οι εκπρόσωποι του ΤΠΔΥ διεκδικούν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των οφειλόμενων μέρος των χρημάτων των δύο δόσεων του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και μέρος των εισφορών που καταβάλλονται στο Ταμείο.

Τονίζεται πως για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ στους ασφαλισμένους του Δημοσίου τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας εξετάζουν δύο σενάρια, είτε την καταβολή ενός ποσού σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους είτε τη σταδιακή εξόφληση των δικαιούχων κατά σειρά προτεραιότητας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διανεμηθούν έως το τέλος του 2013 περίπου 1,1 δισ. ευρώ σε 40.000 δικαιούχους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά