Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έπεσε η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα-Ταινία γεγονός αποτέλεσε αυτή με τον Α. Κούτσερ ως Steve Jobs

Έπεσε η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ του ...

Το Σάββατο 26/1 το βράδυ έγινε η απονομή των βραβείων

Το προχθεσινό Σάββατο το βράδυ έπεσε η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στο Παρκ σίτι της Γιούτα με την απονομή των βραβείων όπου μεγάλος νικητής ήταν η ταινία του Ryan Coogler «Fruitvale», η οποία και τιμήθηκε με το βραβείο κοινού και το μεγάλο βραβείο της επιτροπής.

Όπως έγραψε το ελληνικό κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, για δέκα ημέρες (το Φεστιβάλ που είναι δημιούργημα του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού, σκηνοθέτη και γνωστού οικολόγου Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ξεκίνησε φέτος στις 17 Ιανουαρίου) το Φεστιβάλ του Sundance μονοπώλησε το κινηματογραφικό ενδιαφέρον του πλανήτη ενώ σύστησε στο σινεφίλ κοινό νέους ανήσυχους δημιουργούς που δικαιώθηκαν για την «ανεξάρτητη», νεωτεριστική τους ματιά.

Η "ψυχή" και ιθύνων νους του Σάντανς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η "ψυχή" και ιθύνων νους του Σ...

Η "ψυχή" και ιθύνων νους του Σάντανς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

«Εδώ δεν είναι μπάσκετ. Εδώ μιλάμε για ταινίες. Και δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι». Με αυτήν την απλή αλλά τόσο καθοριστική ανακοίνωση, ξεκίνησε η τελετή απονομής των βραβείων του φετινού Φεστιβάλ, δια στόματος του παρουσιαστή της βραδιάς, του 31χρονου ηθοποιού Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, ο οποίος υπήρξε αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη διοργάνωση όπου και έκανε την πρεμιέρα του το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο σινεμά με τίτλο «Don Jon's Addiction» όπου και πρωταγωνιστεί μαζί με την Τζουλιάν Μουρ και τον αγαπητό τηλεοπτικό ηθοποιό Τόνι Ντάνζα.

To δραματικό φιλμ «Fruitvale», που υπήρξε μια από τις ήρεμες δυνάμεις του Φεστιβάλ του Σάντανς 2013, αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός 22χρονου από το Σαν Φρανσίσκο που συναντά φίλους, εχθρούς, συγγενείς και αγνώστους την τελευταία ημέρα του 2008.

Στο καστ της ταινίας μετέχει η Οκτάβια Σπένσερ από την ταινία «Υπηρέτριες» που πέρυσι κέρδισε το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Διπλή νίκη (Βραβείο Καλύτερου Αμερικάνικου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Κοινού στην ίδια κατηγορία) εξασφάλισε και το «Blood Brother» του Στιβ Χούβερ που καταγράφει τις εμπειρίες ενός τουρίστα στην Ινδία, ο οποίος συνάντησε μια ομάδα παιδιών - ασθενών του ιού του AIDS και έμεινε μαζί τους, προσφέροντας και παίρνοντας σαν αντάλλαγμα μόνο... αγάπη.

Στην κατηγορία μυθοπλασίας World Cinema (Παγκόσμιου σινεμά) το βραβείο κέρδισε το «Jiseul» του Μουέλ ‘Ο από τη Νότιο Κορέα, που μας επιστρέφει στο 1948, όταν η κυβέρνηση της Κορέας διέταξε την απομόνωση των Κομμουνιστών στο νησί Jeju και ο στρατός εισέβαλε σε ένα φιλήσυχο χωριό, οι κάτοικοι του οποίου κρύφτηκαν σε μια σπηλιά και αρνήθηκαν οποιαδήποτε μετακίνηση.

Όπως αναφέρει το flix.gr, το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στην κατηγορία World Cinema κέρδισε το «A River Changes Course» μια συμπαραγωγή της Καμπότζης και των Η.Π.Α. σε σκηνοθεσία της Καλγιάνι Μαμ όπου αφηγείται την ιστορία τριών νέων παιδιών που ζουν στην Καμπότζη και προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια χώρα όπου η γη τους καταστρέφεται από απαλλοτριώσεις δασών και παράνομο ψάρεμα.

Όσο για Βραβείο Κοινού στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ World Cinema κέρδισε το «The Square» τoυ Γέχανε Νουτζαΐμ για την ιστορία πέντε επαναστατών στα πρόσφατα συνταρακτικά γεγονότα της εξέγερσης των Αιγυπτίων.

Ακόμα το βραβείο Κοινού στην κατηγορία Μυθοπλασίας World Cinema κέρδισε το «Metro Manila» του Σον Ελις (φωτ.)που αφηγείται την ιστορία του Όσκαρ και της οικογένειάς του, όταν μετακομίζουν από την επαρχία των Φιλιππίνων στη Μανίλα για να έρθουν αντιμέτωποι με τη βιαιότητα της μεγάλης πόλης.

Ο Άστον Κούτσερ υποδύεται τον ιδιοφυή δημιουργό της Apple, Steve Jobs.

Ο Άστον Κούτσερ υποδύεται τον ιδιοφυή δη...

Ο Άστον Κούτσερ υποδύεται τον ιδιοφυή δημιουργό της Apple, Steve Jobs.

Το παρών στο φετινό Φεστιβάλ στις χιονισμένες βουνοκορφές της Γιούτα στις ΗΠΑ έδωσαν πολλοί σταρ όπως η Ναόμι Γουότς, η Νικόλ Κίντμαν με την Μία Γουασικόφσκα και τον Μάθιου Γκουντ της ταινίας «Stoker», ο Τζέιμς Φράνκο, η Τζένιφερ Χάντσον, ο Άνταμ Σκοτ με το φιλμ «Α.C.O.D.», η Έλεν Πέιτζ, η Μπριτ Μάρλινγκ και ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, ο Γκάι Πιρς, κ.α.

Ακόμα παρέστη ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ που πρωταγωνιστεί στην ταινία για τον Στιβ Τζομπς της Apple σε σκηνοθεσία Joshua Michael Stern που άρεσε και συζητήθηκε πολύ στη φετινή διοργάνωση.

Επιμέλεια-ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture