Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΕΠΣΑ: Η συγκέντρωση της "Ποδοσφαιρικής Ενωτικής Συνεργασίας"

ΕΠΣΑ: Η συγκέντρωση της "Ποδοσφαιρι...

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΕΠΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, η κεντρική συγκέντρωση της «Ποδοσφαιρικής Ενωτικής Συνεργασίας», στην οποία παρευρέθηκαν συνολικά 53 σωματεία από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αχαϊα.

Ο Δημήτρης Μπαλαφούτης, επικεφαλής της παράταξης απεύθυνε χαιρετισμό προς τους παράγοντες, ενώ μίλησαν επίσης οι Θόδωρος Παπουτσάκης, Γιώργος Μαυροκολέας, Παναγιώτης Κουτρόπουλος, Άκης Μπαχράς και Έμμυ Γασπαρινάτου. Τοποθέτηση έκανε και ο Γ. Γασπαρινάτος. Την συγκέντρωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γρηγόρης Παλούμπης.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΕΠΟ στο ξενοδοχείο «Patra Palace» στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στην συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Εύβοιας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δ΄ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος, ενώ στο πάνελ μαζί τους ήταν οι Δημήτρης Μπαλαφούτης και Θόδωρος Παπουτσάκης.

Στην τοποθέτησή τους, οι Γ. Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Τζανόπουλος μετέφεραν τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή που -όπως τόνισαν- δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω της παρουσίας του το διήμερο στο Διεθνές Συνέδριο Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Σούπερ Λιγκ με τον τίτλο Fottball About αλλά και της αυριανής αναχώρησής του για την Γενεύη.

Επίσης, μετέφεραν την εκτίμηση που τρέφουν για τους δύο φίλους τους - όπως δήλωσαν - Δ. Μπαλαφούτη και Θ. Παπουτσάκη, τονίζοντας την ένθερμη υποστήριξή τους, κυρίως από το γεγονός ότι στην Π.Ε.Σ. βρίσκονται πολλά νέα παιδιά κάτι που τους χαροποιεί προσωπικά.

Η είδηση πάντως που «βγήκε» από την χθεσινή επίσκεψη των δύο παραγόντων της ΕΠΟ ήρθε έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο Γ. Αστερής.

Εάν σας ζητηθεί από τις άλλες παρατάξεις να έρθετε στην συγκέντρωσή τους, θα το πράξετε;

Όποιος μας καλέσει θα έρθουμε, εκτός από τον κ. Σταυρόπουλο. Σας το λέω ξεκάθαρα, εκεί δεν πρόκειται να δεχθούμε. Μου τηλεφώνησε και ο κ. Κοζιώρης τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, αλλά δεν γνωρίζω αν θα είναι υποψήφιος.

Κάποιες από τις τοποθετήσεις:

Δ. Μπαλαφούτης:  Τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του Ερασιτεχνικού, είναι γεγονός ότι καθημερινά αυξάνονται και για να λυθούν χρειάζεται σταθερή αγωνιστική πορεία και συλλογική προσπάθεια. Για την υλοποίηση αυτών των δύο σημαντικών στοιχείων η κίνησή μας, Ποδοσφαιρική Ενωτική Συνεργασία, ανανεωμένη σ' ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε ιδέες, χάραξε μια νέα πορεία βασισμένη ωστόσο στις αρχές και στα πιστεύω του ιδρυτή της, αείμνηστου Ανδρέα Κάνιστρα.  Τα άτομα που στελεχώνουν την κίνησή μας, παλιά και νέα, θα στηριχθούμε στην γνώση και στην εμπειρία που υπάρχει και σε συνδυασμό με την ανανέωση θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το Αχαϊκό ποδόσφαιρο. Το σύνθημά μας είναι: ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Θ. Παπουτσάκης: Έγιναν πολλά κατά την διάρκεια της πρώτης μου θητείας στην ΕΠΣ και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσφερα όσο ήθελα. Δεν είχα σκοπό να ξανακατέβω αλλά είπα να ξαναπροσπαθήσω. Στο πρόσωπο του Δ. Μπαλαφούτη βλέπω έναν αξιόλογο παράγοντα. Πριν από ένα μήνα συναντηθήκαμε όλοι οι υποψήφιοι απ' όλες τις παρατάξεις και είπαμε να κάνουμε έναν τίμιο προεκλογικό αγώνα. Αλλά έχουμε φάει αρκετές μπουνιές. Από την ώρα που ανακοινώσαμε ότι θα έρθει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, δέχθηκε αφόρητες πιέσεις για να μην κατέβει. Μας έβαλαν τρικλοποδιά. Ο κ. Σαρρής δεν είναι σήμερα μαζί μας λόγω του ότι θα αναχωρήσει για την Γενεύη.

Κουτρόπουλος: Κάνουμε μια προσπάθεια για τα γήπεδα της περιοχής. Θα προσπαθήσουμε αν εκλεγούμε μέσω της ΕΠΣ να έχουμε μια καλή συνεργασία με την ΕΠΟ και την Γ.Γ.Α. Τα γήπεδα μας είναι αδιανόητο να τα έχουμε ξερά. Το γήπεδο των Προσφυγικών θα προσπαθήσουμε ν γίνει. Εκεί θυμάμαι λέγαμε ότι είναι ο ναός του ποδοσφαίρου στην Πάτρα. Είναι ντροπή να το χρησιμοποιούν εν έτη 2013 ομάδες ως «ξερό». Θα δώσουμε μάχη. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε την ΕΠΟ. Υπάρχουν τρόποι αλλά και δυσκολίες.

Γ. Μαυροκολέας: Είμαι πρόεδρος του Άρη Πατρών που είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες στην Αχαϊα. Βλέποντας τα νέα πρόσωπα της παράταξης αποφάσισα και εγώ να βοηθήσω στο δύσκολο έργο για το καλύτερο αύριο του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε και να αλλάξουμε πολλά πράγματα και ένα από αυτά είναι και οι Μικτές ομάδες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να αλλάξουν οι ημερομηνίες της προεπιλογής που θα ξεκινούν από τον Μάιο και όχι τον Αύγουστο, όπως ίσχυε ως τώρα.

Θα γίνουν επιλογές ξεχωριστές σε Αχαγιά, Αίγιο και Πάτρα και θα διαρκέσουν 5 μέρες σε κάθε μέρος. Αυτή η διαδικασία θα την ονομάσουμε ΠΡΟ-ΜΙΚΤΗ έτσι ώστε τον Αύγουστο να έχουν γίνει οι τελικές επιλογές και να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της ομάδας. Όπως γνωρίζεται οι Μικτές ομάδες είναι ένα σκαλοπάτι και για Εθνικά κλιμάκια και θέλουμε να δούμε πολλά παιδιά από την Πάτρα σε επιλογές. Υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω από την πλευρά μου, όλη την παράταξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports