Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To βιβλίο "Πόλη παιδιών" του Πέτρου Κουτσιαμπασάκου θα παρουσιαστεί 15 Φλεβάρη στην Πάτρα

To βιβλίο "Πόλη παιδιών" του Π...

Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Anima Libri στο Λιθογραφείον

Το βιβλιοπωλείο Anima Libri της Πάτρας (στην οδό Κολοκοτρώνη) και οι Εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα Πέτρου Κουτσιαμπασάκου με τίτλο «Πόλη παιδιών» στις 15 Φεβρουαρίου 2013 σε εκδήλωση που προγραμματίζεται να γίνει στο χώρο του Λιθογραφείου στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα έργο που εντάσσεται στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Ένα παιδί μεγαλώνει ανάμεσα σε πολλά άλλα παιδιά. Κοιμάται στις Ομάδες, τρώει στην Τραπεζαρία, πηγαίνει σχολείο στο Σχολείο. Γιατί η μάνα του όλα αυτά τα χρόνια -από την πρώτη δημοτικού- δεν ήρθε να τον δει; Λαβαίνει όμως γράμματα της.

Από τη διεύθυνση του θείου του. Αυτός τον έφερε εδώ. Της γράφει στην ίδια διεύθυνση, δεν ξέρει άλλη. Τα Σύρματα τον κλείνουν σ' ένα τεράστιο παραλληλόγραμμο. Εκεί που σταματούν ξεκινά ο άλλος κόσμος, ο έξω. Εκεί που αρχίζουν τελειώνει ο δικός του κόσμος, ο μέσα. Μήπως δεν επιτρέπουν την είσοδο και στον χρόνο; Έχει φτάσει στην πέμπτη τάξη. Κι αυτή η χρονιά θα ξεκινήσει όπως όλες οι προηγούμενες.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για την παιδική ηλικία, για το βαθύ μέσα και το αχανές έξω, για τα περάσματα ανάμεσα τους. Ένα βιβλίο για τις Παιδοπόλεις που, από το 1947 έως το 1998, συνυπήρχαν βουβά με τις υπόλοιπες πόλεις της ελληνικής επικράτειας.

Ο Πέτρος Κουτσιαμπασάκος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1965. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ζει στην Αθήνα.

Έχει επίσης εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Η σκεπή» (Εστία 2004) αλλά και το βιβλίο «Είμαστε όλοι μετανάστες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture