Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοτόπουλο τηγανιά!

Κοτόπουλο τηγανιά!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα

Η «τηγανιά» αποτελεί έναν υπέροχο μεζέ που συνοδεύει άριστα το κρασάκι και τη μπύρα μας. Σήμερα θα τη φτιάξουμε με κοτόπουλο.

Υλικά

500γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι ή στήθος (ό,τι προτιμάμε) κομμένο σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

Λίγο θυμάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, πολύ καλά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνουμε θυμάρι, δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό κοτόπουλου.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό, μόνο του ως μεζεδάκι ή με ρύζι ως πιάτο.

Καλή απόλαυση!

Tips

Αν θέλουμε το πιάτο μας πιο πικάντικό μπορούμε κατά το σοτάρισμα να προσθέσουμε και μια πράσινη πιπεριά σε φέτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste