Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αχαΐα: Γερμανοί επιχειρηματίες απαιτούν να πάρουν τη διαχείριση των απορριμμάτων – Και ο Σαμαράς συμφωνεί…

Αχαΐα: Γερμανοί επιχειρηματίες απαιτούν ...

Τι ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στη Γερμανία

Σε… γερμανική υπόθεση εξελίσσεται η χρυσοφόρα διαχείριση των αστικών απορριμμάτων των μεγάλων Δήμων της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας για το παρασκήνιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την περασμένη Τρίτη, στη Γερμανία.

Ο κ. Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους κυριότερους Γερμανούς επιχειρηματίες, έγινε δέκτης, ούτε λίγο – ούτε πολύ, της απαίτησης, να τύχουν από την ελληνική κυβέρνηση ειδικής και προνομιακής μεταχείρισης στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες επικαλέστηκαν προς τούτο… τη τεχνογνωσία που διαθέτουν οι εταιρείες τους στο συγκεκριμένο τομέα, και ζήτησαν από την ελληνική αντιπροσωπεία, να έχουν προβάδισμα στην κατασκευή των μεγάλων έργων διαχείρισης των απορριμμάτων, τα οποία πρόκειται να προκηρυχθούν την επόμενη περίοδο με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Αυτό σημαίνει, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σαμαράς έδειξε πρόθυμος να συναινέσει στο αίτημα των φίλων Γερμανών, ότι και το έργο κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στου Φλόκα Αχαΐας, θα αναλάβει γερμανική ή γερμανικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το Υπουργείο, όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr, ο διαγωνισμός του εν λόγω έργου θα ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης που έγινε στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός αν και έγινε αποδέκτης ενδιαφέροντος στους τομείς των υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια) και της ενέργειας (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ), δεν πήρε τίποτα πέραν των υποσχέσεων και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς οι γερμανοί περιμένουν «θετικές εξελίξεις» για να μπουν στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γερμανός υφυπουργός κ. Φούχτελ, ο οποίος είναι «αρμόδιος» για την Ελλάδα, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει επισκεφθεί όλες τις ελληνικές περιφέρειες – μεταξύ των οποίων και αυτή της Δυτικής Ελλάδας – με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για τη γερμανική «επέλαση» των εταιριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η έλευση των γερμανών στη ελληνική αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, προκαλεί σοβαρές ανακατατάξεις στους έλληνες «παίχτες», με βασικότερο τον Όμιλο Μπόμπολα, ο οποίος θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με τους γερμανούς για να παραμείνει στο παιχνίδι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά