Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής είχε παίξει σε 2 θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

O ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής είχε παίξε...

0 43χρονος ηθοποιός που έδωσε τέλος στη ζωή του, είχε παίξει στον "Δον Ζουάν" και στην "Όπερα της πεντάρας"

Σε 2 θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε παίξει και αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις ο ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής που δυστυχώς έδωσε τέλος στη ζωή του, στο διαμέρισμα του στον Βόλο όπου διέμενε, σε ηλικία 43 ετών.

Το γεγονός της αυτοκτονίας του πάνω στην ακμή του και στα πιο δημιουργικά του χρόνια, τις γιορτινές μάλιστα αυτές μέρες, έχει προκαλέσει σοκ στην ελληνική κοινωνία και τον καλλιτεχνικό χώρο από τη στιγμή που μαθεύτηκε.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», ευαίσθητη ψυχή, ο Δημήτρης Βογιατζής δεν άντεξε τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια και είπε «αντίο» στη ζωή, κόβοντας ο ίδιος το νήμα της στα 43 του χρόνια, στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα του. Μοναχικό άτομο, αξιοπρεπής άνθρωπος, «καλό παιδί» όπως λένε όλοι όσοι τον γνώριζαν, αγαπούσε το θέατρο και την τέχνη του. Εδώ και, περίπου 5 χρόνια έδινε μάχη με την κατάθλιψη, ενώ οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε καθότι άνεργος, επιβάρυναν την ψυχολογική του κατάσταση.

Στην Πάτρα ο Δημήτρης Βογιατζής είχε παίξει στην υπερπαραγωγή «Όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ και του Κουρτ Βάιλ που είχε ανεβάσει ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2005 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων όπου και είχε υποδυθεί τον Μπράουν.

Στην παράσταση εκείνη είχαν παίξει ο Γιάννης Μπέζος, η Τάνια Τρύπη και ο Άγγελος Μπούρας. Ο εκλιπών ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής είχε παίξει και στην καλοκαιρινή θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Δον Ζουάν» του Μολιέρου πάλι σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη πλάι στον Αιμίλιο Χειλάκη, την Γωγώ Μπρέμπου, τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Φώτη Σπύρο, την Έφη Λογγίνου και την Μαριάνθη Φωτάκη το 2005.

Ο Θέμης Μουμουλίδης είχε ξανασυμπεριλάβει τον Δημήτρη Βογιατζή όταν ξανανέβασε την «Όπερα της πεντάρας» το καλοκαίρι του 2009 με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Μάινα, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη και Ρένια Λουιζίδου, παράσταση που είχε ανέβει και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας.

Όσοι τον θυμούνται από την εδώ συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έχουν να πουν ότι ήταν ένας εξαιρετικός ηθοποιός και συνάμα πολύ καλός χαρακτήρας.

Στο ευρύ κοινό ο Δημήτρης Βογιατζής είχε γίνει γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Αέρινες σιωπές» του Mega, όπου υποδυόταν έναν πιλότο, αντικαθιστώντας στη δεύτερη σεζόν του σίριαλ, τον Κώστα Αποστολίδη. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1969 και είχε τελειώσει με άριστα τη δραματική σχολή του «Θεάτρου Τέχνης».

Τελευταία του δουλειά στο θέατρο ήταν η Αριστοφανική «Ειρήνη» με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το καλοκαίρι του 2011, παράσταση που είχε παιχθεί με επιτυχία και στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture