Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Πρωτοχρονιά στα Πατρινά σινεμά η συγκλονιστική ταινία για το τσουνάμι της Ινδονησίας

Την Πρωτοχρονιά στα Πατρινά σινεμά η συγ...

Στο "The Impossible" παίζουν η Ναόμι Γουότς και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Ως μία πραγματική ιστορία επιβίωσης περιγράφεται η ταινία «The Impossible» σε σκηνοθεσία του 37χρονου Ισπανού δημιουργού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα που θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες (στην Πάτρα στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε) ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2013.

Πέντε χρόνια μετά το εξαιρετικό θρίλερ «Το Ορφανοτροφείο», ένας από τους πιο υποσχόμενους σκηνοθέτες της Ισπανίας, ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα, επιστρέφει με το εξαιρετικό φιλμ «The Impossible», το οποίο από τις 11 Οκτωβρίου που προβάλλεται στην Ισπανία έχει σημειώσει τεράστια εμπορική επιτυχία ενώ στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβριο και εντυπωσίασε ενώ η 44χρονη Αγγλοαυστραλέζα Ναόμι Γουότς είναι υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δράμα.

Η ταινία αποτυπώνει συγκλονιστικά, απ’όσο λέγεται την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι της 26ης Δεκεμβρίου 2004 στα παράλια χωρών όπως η Ινδονησία, η Σρι Λάνκα, η Ινδία και η Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με το σενάριο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα (αφορούσαν μία οικογένεια Ισπανών που βίωσαν το τσουνάμι και τον τρόμο και καταστροφή που προκλήθηκε, ωστόσο στην ταινία η οικογένεια των τουριστών είναι από την Αγγλία) τα μέλη μιας οικογένειας χωρίζονται μετά το τσουνάμι και αγωνίζονται για την επανένωσή τους μέσα στο χάος των επόμενων ημερών της τεράστιας καταστροφής και συμφοράς.

Όπως σημειώνει το σάιτ του περιοδικού Σινεμά, πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες του 41χρονου Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και της Ναόμι Γουότς καθώς και των νεαρών ηθοποιών που υποδύονται τα τρία παιδιά της οικογένειας, η ταινία του Μπαγιόνα έχει επαινεθεί από την κριτική για τον αμείλικτο ρεαλισμό των σκηνών καταστροφής, ένα απαράμιλλο τεχνικό επίτευγμα εκ μέρους του συνεργείου και των ηθοποιών, που έδωσαν μία άλλη ώθηση σε αυτήν την απίστευτη και συγκινητική συνάμα ιστορία επιβίωσης.

Στο μεταξύ η εταιρεία διανομής Odeon και το cinemag.gr σάς διοργανώνουν αβάν πρεμιέρ της ταινίας «The Impossible» την προσεχή Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, στις 15:00 στον κινηματογράφο Odeon Όπερα (Ακαδημίας 57).

Οι εισπράξεις της ταινίας ως τώρα ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια δολάρια ενώ αξίζει να τονιστεί ότι αυτή είναι η 2η κινηματογραφική συνεργασία της Γουότς και του ΜακΓκρέγκορ μετά το φιλμ «Stay» το 2005.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture