Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πέρσας Ζηκάκη

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου β...

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δρόμων

Σε ζεστό και φιλικό κλίμα με αθρόα προσέλευση  παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το νέο βιβλίο της Πέρσας Ζηκάκη «Πάντα κάτι θα λείπει», από τις εκδόσεις Δρόμων. Για το βιβλίο μίλησαν η Ζέτα Ζάχου, δημοσιογράφος, η Κρίστη Κουνινιώτη, Πολιτιστική Συντάκτρια και ο Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος.

Το βιβλίο πραγματεύεται μια αντιφατική πραγματικότητα, που έδωσε και την έμπνευση στη συγγραφέα του. Όπως αναφέρει η ίδια: «Ο θάνατος ενός πρόωρα χαμένου φίλου γέννησε  την ανάγκη να ξεκινήσω να γράφω μια ιστορία που θα είχε σαν ζητούμενο την διερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής κάτω από ειδικές συνθήκες.

Φυσικά το όλο θέμα δεν ήταν μόνον η εξιστόρηση μιας παράνομης σχέσης, αλλά το βάθος των συναισθημάτων των ηρώων που εμπλέκονται σ' αυτήν. Θέμα ίσως φθαρμένο από την πολλή χρήση και κακοποίησή του.

Εγώ το εξετάζω κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Οι ήρωες σκέπτονται με μια μη συνηθισμένη λογική, παροπλίζονται μερικές φορές, απενοχοποιούνται άλλες. Γύρω από κάθε ιστορία με παρόμοιο περιεχόμενο υπάρχει πάντα μια ενοχή κρυμμένη, μια συνενοχή. Αυτός ο μύθος δεν θα λήξει ποτέ. Εγώ τον απενοχοποιώ. 
"Πάντα κάτι θα λείπει"

Αν η πληρότητα σ' αυτή τη ζωή είναι κάτι το σχεδόν ανέφικτο, τότε η πλήρης συνειδητοποίηση του πάντα κάτι θα λείπει είναι το μόνο δεδομένο.

Φυσικά ο τίτλος μιλάει για την έλλειψη εκείνη που όταν υπάρχει στη ζωή μας νιώθουμε μετέωροι, χαμένοι.
Είναι αυτή η έλλειψη που μας αφαιρεί το θεϊκό όραμα της πληρότητας συναισθημάτων ή μας αποκλείει πάσα επαφή με τα αγαπημένα πρόσωπα... Ισως η πιο δύσκολη περίπτωση ψυχικής διερεύνησης!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture