Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Πατρινό Καρναβάλι στη Γη του Πυρός

Το Πατρινό Καρναβάλι στη Γη του Πυρός

Τα πρώτα αναμνηστικά προϊόντα του Πατρινού Καρναβαλιού στη Λατινική Αμερική

Ήδη τα πρώτα αναμνηστικά προϊόντα του Πατρινού Καρναβαλιού είναι έτοιμα και πρόκειται να ταξιδέψουν στη Λατινική Αμερική μεταφέροντας το πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού και εκπροσωπώντας την πόλη μας.

Σε συνάντηση που είχαν ο  πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά με τον Θανάση Βαβαρούτα, που εκπροσωπεί την πρωτοβουλία των Ελλήνων στη Λατινική Αμερική, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και η εκπροσώπηση του Πατρινού Καρναβαλιού μέσω των αναμνηστικών προϊόντων του.

Το ταξίδι που θα γίνει στο πλαίσιο της southamerica gs adventure, έχει στόχο τη διάσχιση της Λατινικής Αμερικής με μοτοσυκλέτες. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια από δυο Έλληνες μοτοσυκλετιστές, το Θανάση Βαβαρούτα και τον Σταύρο Δέρδα. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Θα ταξιδέψουν νότια προς την Γη του Πυρός, όπου θα φτάσουν στην Ushuaia. Στην συνέχεια θα κινηθούν βόρεια, διασχίζοντας την θρυλική Ruta Cuarenta (Ruta 40) και την Carretera Austral, με στόχο το Σαντιάγκο και το Βαλπαραϊσο της Χιλής. Παράλληλα θα “τρέχει” εκείνη την χρονική περίοδο το Rallye Dakar 2013 το οποίο και θα παρακολουθήσουν από κοντά…

Κατόπιν οδηγώντας τις μοτοσυκλέτες ανατολικά, πάνω από τις Άνδεις, θα ταξιδέψουν για το Mοντεβιδέο της Ουρουγουάης, και στην συνέχεια, θα βάλουν πλώρη για Μπουένος Άιρες, και αποκεί θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013.

Σκοπός του εγχειρήματος είναι, μέσα από την αγάπη των συμμετεχόντων για τη μοτοσυκλέτα, να έρθουν σε επαφή με τους Έλληνες της Λατινικής Αμερικής και να τους μεταφέρουν υλικό και πληροφορίες από την πατρίδα μας και να τους τονώσουν τη φλόγα του Ελληνισμού. Στις χώρες που θα επισκεφτούν, θα έχουν συναντήσεις με τις εκεί ελληνικές κοινότητες, τις προξενικές αρχές καθώς κ.α.

Με τον τρόπο αυτό τα αναμνηστικά προϊόντα του Πατρινού Καρναβαλιού θα διατεθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κάνοντας γνωστό το Καρναβάλι μας μέχρι το «Τέλος του Κόσμου», δηλαδή τη Γη του Πυρός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι μέχρι τώρα υποστηρίζουν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Ελληνική Επιτροπή για την Unesco, η BMW Motorrad Hellas, η Touratech Hellas, η Nutrimed, η PreVent και άλλες γνωστές εταιρείες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture