Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τον "Καραγκιόζη στο φεγγάρι" θα παρουσιάσει το Θέατρο Σκιών Αθανασίου στις 25/11 στο Ιντεάλ της Πάτρας

Τον "Καραγκιόζη στο φεγγάρι" θ...

Θα δοθούν 3 συνολικά παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους στις 11.30, στις 17.00 και στις 19.00

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου που έχει έρθει πολλές φορές για παραστάσεις στην Πάτρα, πρόκειται να παρουσιάσει την ερχόμενη Κυριακή 25/11/2012 στις 11.30, στις 17.00 και στις 19.00 στην αίθουσα του Ιντεάλ στην οδό Αγίου Νικολάου της Πάτρας την παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «Ο καραγκιόζης στο φεγγάρι».

Ο θίασος Αθανασίου έχει ιδρυθεί το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. Μόνιμο στέκι του έχει το θεατράκι του στην οδό Πλάτωνος 7 στο Μοσχάτο στην Αθήνα.

Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος άρχισε να δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας.

Το καλοκαίρι του 1987 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ της Ύδρας με μεγάλη επιτυχία ενώ τον Σεπτέμβριο του 1988 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ μαριονέτας, κούκλας και θεάτρου σκιών στο Σαρλεβίλ – Μεζιέρ στις Αρδένες της Γαλλίας. Ανάμεσα σε 100 διαφορετικά θέατρα τριάντα κρατών στην κατάμεστη αίθουσα “salle des fetes” του hotel de ville παρουσιάστηκε με επιτυχία το έργο «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί».

Από το 1989 δημιούργησε μόνιμη χειμερινή σκηνή, στο Μοσχάτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture