Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για τις 29 Νοεμβρίου μετατέθηκε η πρεμιέρα της παράστασης "Όθων και Ποθούλα" του Σταμάτη Φασουλή

Για τις 29 Νοεμβρίου μετατέθηκε η πρεμιέ...

Πρόκειται για το νέο έργο του Άκη Δήμου ο οποίος κατάγεται από την Αμαλιάδα

Την επόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 θα ξεκινήσουν τελικά οι παραστάσεις της νέας κωμωδίας του Άκη Δήμου «Όθων και Ποθούλα» που ανεβάζει ο Σταμάτης Φασουλής στο θέατρο Δημήτρης Χορν, στην Αθήνα.

Η πρεμιέρα είχε ανακοινωθεί αρχικά ότι θα γινόταν στις 24 Νοεμβρίου αλλά τελικά αποφασίστηκε η μετάθεση της για πέντε ημέρες αργότερα. Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, «προσπαθήσαμε να κάνουμε το έργο φυσικό και συνάμα εξωπραγματικό. Όπως και στην ζωή, που όταν όλα φαίνονται φυσιολογικά κάτι σκάει και ανατρέπει τα πάντα. Μια έξυπνη και εύστοχη νεοελληνική κωμωδία που καταλαβαίνει τον Έλληνα και δεν τον κοροϊδεύει».

Ο συγγραφέας Άκης Δήμου κατάγεται από την Αμαλιάδα και έχει γράψει και άλλα θεατρικά έργα όπως τον μονόλογο «Και Ιουλιέττα» με την Λυδία Φωτοπούλου. Όπως ανέφερε ο Άκης Δήμου για το νέο του έργο «Όθων και Ποθούλα», «επιχειρεί ένα κλείσιμο ματιού στη σημερινή πραγματικότητα».

Το έργο:

Ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός, βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια προάστια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης. Αλλά δεν είναι.

Γιατί ξαφνικά ο Όθων Μολοχάνθης και η σύζυγός του Δωδώνη θα βρεθούν να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα εκ γενετής ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας, κι ένα νεαρό Εαμίτη έτοιμο για τ’ αντάρτικο. Από αυτή τη συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να κριθεί όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και η τύχη του απελπισμένου Όθωνα, που βρίσκεται ξαφνικά από καταχρεωμένος βιοτέχνης… ηγέτης μιας ανήκουστης επανάστασης.

Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 - με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 -, μια… εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδας που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.

Συγγραφέας: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά : Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου

Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα.

 

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:

Σταμάτης Φασουλής, Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!

Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη 21:15

Πέμπτη 21:15

Σάββατο 21:15

Κυριακή 18:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία: 20 € , Εξώστης: 18 €, Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Προπώληση:Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα,

Τηλ. 210 36 12 500.

Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100

Μέσω Internet: www.ellthea.gr και www.tickehour.com.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture