Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης πρωταγωνιστεί στον "Πλούτο" που ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τις 13/12/2012

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης πρωταγωνιστεί στ...
Μαρτάτος Tάκης

Την παράσταση που θα παιχθεί σε κλειστό χώρο, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, σκηνοθετεί ο Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις

Για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, προγραμματίζεται η πρεμιέρα της φιλόδοξης και πολυαναμενόμενης θεατρικής παραγωγής που ετοιμάζει πυρετωδώς το Δημοτικό  Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  για τον φετινό χειμώνα, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων.

Πρόκειται για το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη που έχει και μία πρωτοτυπία καθώς θα ανέβει, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού δημιουργού Τσέζαρις Γκραουζίνις, σε κλειστό χώρο και όχι σε ανοικτό όπως συνηθίζεται την καλοκαιρινή περίοδο για παραστάσεις αρχαιοελληνικού δράματος.

Ο Λιθουανός  Τσέζαρις Γκραουζίνις που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, σκηνοθέτησε  το καλοκαίρι που μας πέρασε τον «Οιδίποδα Τύραννο» με αποκλειστικά ανδρικό θίασο και πρωταγωνιστές τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ως Ιοκάστη.

Οι πρόβες για την παράσταση «Πλούτος» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πραγματοποιούνται εδώ και καιρό στην Αθήνα ενώ από τις 30 Νοεμβρίου πρόκειται να μεταφερθούν στην Πάτρα.

Ένας από τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστεί στην παράσταση είναι ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Η πολυκατοικία» όπου υποδυόταν τον ρόλο του θυρωρού αλλά και παλιότερα από το σήριαλ «10 λεπτά κήρυγμα». Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, ανήσυχος καλλιτεχνικά, έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα τη δική του θεατρική ομάδα, τους So7 και έχει ήδη παρουσιάσει έργα όπως την «Πολιτική ανυπακοή» πέρυσι στο 2ο Low Budget Festival στο ίδρυμα Κακογιάννης.

Στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και του νέου καλλιτεχνικού του διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή είναι η παράσταση «Πλούτος» να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να παρουσιαστεί και σε θεατρικά φεστιβάλ χωρών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τον ρόλο της Πενίας στην παράσταση υποδύεται η ηθοποιός Μάρω Παπαδοπούλου, η οποία είναι και σύζυγος του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης έχει γεννηθεί  το 1979 στην Kόρινθο. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής και έχει τελειώσει τη δραματική σχολή Ίασμος.

Ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την Αρχαία στη Νεότερη Αττική Κωμωδία. Στην κωμωδία αυτή ο Αριστοφάνης διακωμωδεί τη κακή διανομή του Πλούτου που επειδή είναι τυφλός, πηγαίνει στους κακούς.

Ένας πολίτης, ο Χρεμύλος, μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα, περιθάλπουν τον τυφλό, τιμωρημένο από το Δία, θεό Πλούτο, που μικρός τυφλώθηκε για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Ο Θεός Πλούτος λοιπόν ξαναβρίσκει το φως του, μετά την γιατρειά που του προσφέρουν ο Χρεμύλος με τον δούλο του και πλέον αρχίζει να δίνει τα πλούτη του στους αγαθούς και τους κακούς να τους κάνει φτωχούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture