Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Spiegel: H Μέρκελ λέει ψέματα για Ελλάδα

Spiegel: H Μέρκελ λέει ψέματα για Ελλάδα

Όλα γίνονται για μικροπολιτικούς λόγους

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αντιτίθεται στο αναπόφευκτο κούρεμα του ελληνικού χρέους για μικροπολιτικούς λόγους, υποστηρίζει σε άρθρο του στο Spiegel o Στέφαν Κάιζερ, χαρακτηρίζοντας τη στάση της ανέντιμη και δειλή. Ο κ. Kάιζερ υποστηρίζει ότι είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή οι φορολογούμενοι της Γερμανίας και των άλλων κρατών μελών θα κληθούν να πληρώσουν την επιβολή ενός κουρέματος στα δάνεια της Ελλάδας από τον επίσημο τομέα.

Αλλά αντί οι Ευρωπαίοι πολιτικοί να πουν την αλήθεια στους ψηφοφόρους τους, επιλέγουν διάφορα επικοινωνιακά κόλπα για να μεταφέρουν το πολιτικό κόστος για αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκελα Μέρκελ πρωταγωνιστεί στην "στρατηγική της εξαπάτησης", επιδιώκοντας να καθυστερήσει την παράδοση του ελληνικού λογαριασμού στους Γερμανούς κατά 10 μήνες, μετά τη διενέργεια των εκλογών το φθινόπωρο του 2013.

Όπως είναι φυσικό η κ. Μέρκελ θέλει να επανεκλεγεί και γνωρίζει ότι η αθέτηση υποσχέσεων και οι ζημίες δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είναι ευχάριστα νέα κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος του Spiegel.

Oπότε στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα φροντίσουν να συμφωνήσουν μόνο στα απολύτως απαραίτητα για να περάσει η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, χωρίς να θέσουν το ερώτημα από που θα χρηματοδοτηθούν τα επιπρόσθετα 33 δισ. ευρώ για τη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά