Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία εντυπωσιακή έκθεση για τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή στην Αθήνα

Μία εντυπωσιακή έκθεση για τους Δεινόσαυ...

Την έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2013 ήδη έχουν επισκεφθεί και πολλοί Πατρινοί

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή έκθεση πραγματοποιείται στην Αθήνα με πελώριους εντυπωσιακούς δεινόσαυρους της Παταγονίας των παλαιότερων γνωστών ειδών που κυριάρχησαν στον πλανήτη μας για περισσότερα από 180 εκατομμύρια χρόνια.

Τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα έκθεση που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2012 και θα συνεχιστεί έως και τις 31 Μαρτίου 2013 διοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Οι επιβλητικοί σκελετοί καθώς και πιστά προπλάσματα,  φιλοξενούνται  στο  Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας  Γουδή, σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες  μια  έκταση   μεγαλύτερη  των 800  τετραγωνικών μέτρων, (δίπλα   στο Badminton).

Ο επισκέπτης  με την είσοδο του στην έκθεση που ήδη έχουν επισκεφθεί και αρκετοί Πατρινοί, θα μείνει πραγματικά έκθαμβος από τα εντυπωσιακά και ογκώδη εκθέματα, ενώ οι σκληρές γραμμές των σκελετών αποδίδουν στο ακέραιο, το μέγεθος αυτών των γιγάντων-κυρίαρχων της Παταγονίας και οι φυσικές τους αναπαραστάσεις, τη δύναμη και το σφρίγος αυτών των υπερφυσικών όντων.

Στην αίθουσα προβολής της έκθεσης, κάθε μία ώρα, προβάλλεται σε μορφή HD, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον 40λεπτο ντοκιμαντέρ, για τους Δεινόσαυρους της Παταγονίας.  Όσο για τους μικρούς σε ηλικία επισκέπτες της έκθεσης, τα διαδραστικά παιγνίδια στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, παράλληλα με τη γνώση, θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Η έκθεση λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 20.00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00 - 21:00. Τιμή εισιτηρίου είναι:  7 € για ενήλικες και  4 € για παιδία, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, γκρουπ, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις,φοιτητές, κ.α.).

Όλοι οι χώροι είναι πλήρως προσπελάσιμοι και από άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πληροφορίες για τη λειτουργία της Έκθεσης και για κρατήσεις στο  τηλ.  210. 77 01 890

Το τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή, έχει αποδειχθεί ως «η γη της επαγγελίας» για τους επιστήμονες, τους παλαιοντολόγους και τους εραστές εκείνων των γιγάντων οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα στον πλανήτη μας για μια περίοδο μεγαλύτερη από 180 εκατομμύρια χρόνια. Οι δεινόσαυροι που έχουν βρεθεί στην Αργεντινή ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά είδη και γενικά εμφανίζουν πιο ακραία μορφολογικά χαρακτηριστικά από τους περισσότερο γνωστούς βορειοαμερικάνους συγγενείς τους.

Στη σημερινή επικράτεια της Αργεντινής, έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 50 είδη δεινοσαύρων που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των συνολικών ειδών που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι προιστορικοί αυτοί γίγαντες της Αργεντινής, παρουσιάζονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας τους στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ήδη έχουν συναρπάσει το κοινό. Εικοσιπέντε (25) δεινόσαυροι ποικίλων διαστάσεων, από τους πιο μικροσκοπικούς έως τους πλέον γιγάντιους, από τους παλαιότερους έως τους νεότερους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυροι που θα μάθαιναν να πετούν, εκτίθενται με τη μορφή πλήρων σκελετών, αλλά και φυσικών αναπαραστάσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture