Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Λονδίνο ξεκινά να προβάλλεται από αύριο 9/11 η ταινία "Άλπεις" του Γ. Λάνθιμου

Στο Λονδίνο ξεκινά να προβάλλεται από αύ...
Μαρτάτος Tάκης

Στο ιδιόμορφο φιλμ παίζει η Αριάν Λαμπέντ και ο Άρης Σερβετάλης

Στις Αγγλικές κινηματογραφικές αίθουσες κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 η ελληνική ταινία «Άλπεις» του ταλαντούχου Γιώργου Λάνθιμου, η προηγούμενη ταινία του οποίου, «Ο Κυνόδοντας» έφτασε να προταθεί για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής.

Σύμφωνα με το σενάριο του φιλμ «Άλπεις»,  μία νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Για την ακρίβεια προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών και βοηθούν, ξαναζωντανεύοντας τα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή καθώς και στιγμιότυπα από το βίο τους.

Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Ωστόσο η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

Η ταινία αυτή με το ασυνήθιστο σενάριο και το γνώριμο κάπως ψυχρό ύφος του σινεμά του Λάνθιμου διακρίθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον Σεπτέμβριο του 2011 με το βραβείο καλύτερου σεναρίου για τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου.

Οι "Άλπεις" προβλήθηκαν και πέρυσι τον Οκτώβριο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου ενώ απέσπασαν το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο συνοδευόταν μάλιστα και από το χρηματικό έπαθλο των 60.000 δολαρίων, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το βραβείο μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, την γνωστή ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Rachel Ward (Έρωτας δίχως αύριο).

Στην ταινία που δεν παίχθηκε δυστυχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες της Πάτρας, παίζουν η Αριάν Λαμπέντ και η Αγγελική Παπούλια με τον Άρη Σερβετάλη.

Το κινηματογραφικό περιοδικό της Αγγλίας, "Empire" στο νέο τεύχος του, του Δεκεμβρίου 2012 που έχει μάλιστα ένα "τρισδιάστατο" εξώφυλλο για το νέο επικό παραμύθι του Πίτερ Τζάκσον "Hobbit", φιλοξενεί ενθουσιώδη κριτική για τις "Άλπεις" και τους δίνει 4 αστέρια στα 5, σχεδόν άριστα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture