Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

ΔΝΤ: Η "μπάλα" στους εταίρους

ΔΝΤ: Η "μπάλα" στους εταίρους

Το Ταμείο ξεκαθάρισε στους Ευρωπαίους ότι για το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης δεν παίζει ρόλο το ίδιο

Σε διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αποδίδει την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της συμφωνίας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς θεωρεί πως μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης έχει επιτευχθεί συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών, αναμένουν πλέον τη τελική απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση για το τί θα πράξει μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα μέτρα.

Στο Ταμείο πιστεύουν ότι τα σοβαρά θέματα. Αφορούν το χρέος, τη βιωσιμότητά του και την επιπλέον χρηματοδότηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ποσά που απαιτούνται είναι σημαντικά και τονίζεται χαρακτηριστικά ότι το ποσό της χρηματοδότησης αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το πακέτο των μέτρων.

Το Ταμείο ξεκαθάρισε στους Ευρωπαίους ότι για το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης δεν παίζει ρόλο το ίδιο και όλα τα χρήματα πρέπει να τα δώσουν οι Ευρωπαίοι.

Τα στελέχη του Ταμείου θεωρούν εξαιρετικά σημαντικές τις συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα στις Βρυξέλλες και στις οποίες λαμβάνει μέρος ο κ. Τόμσεν.

Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η εκταμίευση της δόσης πριν από τις 15 Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξουν σήμερα αποφάσεις. Διαφορετικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, τόνισαν πηγές του Ταμείου στο MEGA.

Οι υπεύθυνοι του Ταμείου πιστεύουν επίσης ότι εάν δεν υπάρξει σύγκλιση των απόψεων των κυβερνητικών εταίρων, δεν θα προχωρήσει τίποτα. Και δεν θα εκταμιευθεί καμία δοση μέχρι τα μέσα Νοεμβριου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά