Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Επιτυχής η διοργάνωση της ημερίδας «Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνιών, Νέες Υπηρεσίες»

Πάτρα: Επιτυχής η διοργάνωση της ημερίδα...

Στο πανεπιστήμιο Πατρών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2012, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνιών, Νέες Υπηρεσίες», η πρώτη ενός κύκλου εκδηλώσεων για τις Νέες Τεχνολογίες Επικοινωνιών και το Διαδίκτυο, που διοργανώνει το ΜΕΤ για το Ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της  Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαϊας. Mεταδόθηκε επίσης online.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Διευθυντής του ΜΕΤ, Πρόεδρος Τμ. Φυσικής, καθ. Ευάγγελος Βιτωράτος και στη συνέχεια η Διευθύντρια της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευγενία Πιερρή, που μίλησαν για τη σημαντική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Μουσείο και τη Β/βάθμια Εκπαίδευση μέσω του τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων.  Στην Ημερίδα παρευθέθησαν μεταξύ άλλων ο Πρώην Πρύτανης ΠΠ κ. Χρ. Χατζηθεοδώρου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πατρέων κ. Κ. Μπουρδούλης, σύμβουλοι και υπεύθυνοι άλλων σχολικών δραστηριοτήτων, καθώς και μέλη ΔΕΠ, εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Το πρόγραμμα των ομιλιών ξεκίνησε με τον Καθ. Σταύρο Κωτσόπουλο, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχνολογίας Η/Υ, με θέμα «Συστήματα Επικοινωνιών και Σύγκλιση Τεχνολογιών για την Υποστήριξη Ευρυζωνικών Υπηρεσιών». Παρουσίασε τις εξελίξεις στις ασύρματες επικοινωνίες σε εθνικό & διεθνές επίπεδο και το πέρασμα της τεχνολογίας κινητών από την 1η στην 5η γενιά, με έμφαση στην απαιτούμενη σύγκλιση των υφισταμένων τεχνολογιών. Στη συνέχεια ο καθηγητής στο ίδιο τμήμα, κ. Δημήτρης Λυμπερόπουλος, παρουσίασε «Τις εξελίξεις των Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών στο χρόνο», που με την υποστήριξη της τεχνολογίας στοχεύουν στη δημιουργία κατάλληλου ιδεατού επικοινωνιακού περιβάλλοντος, που να επιτρέπει σε άτομα που βρίσκονται σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία να επικοινωνούν σαν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας Vodafone, κα Ναυσικά Ζευγώλη, παρουσίασε μια τέτοια υπηρεσία, το «Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone: Η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας στην υπηρεσία της υγείας», ένα πρόγραμμα παροχής υψηλού επιπέδου ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας σε όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, που λειτουργεί από το 2006, αξιοποιώντας το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, στον τομέα της υγείας. Το πρόγραμμα  εφαρμόζεται ήδη σε 30 απομακρυσμένους Δήμους σε όλη την Ελλάδα από την Καστοριά και τη Δράμα μέχρι το Καστελόριζο και τη Γαύδο.

Ο επ. Καθηγητής Σπύρος Δενάζης,  Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχνολογίας Η/Υ, στην ομιλία του με θέμα «Κινητή Υπολογιστική και Επικοινωνίες: Ατενίζοντας το Μέλλον;» παρουσίασε μεταξύ άλλων την τρέχουσα κατάσταση στο Κινητό Διαδίκτυο και τα ενδεχόμενα χαρακτηριστικά που θα έχει αυτό στο μέλλον. Ο Καθηγητής  Χρήστος Μπούρας, Τμ. Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Επιστ. Υπευθ. Ερευνητικής Μονάδας 6 στο ΙΤΥ-Ε “Διόφαντος, στην ομιλία του με τίτλο «Mobile Internet & Κινητές Εφαρμογές», παρουσίασε νέες & πρωτότυπες κινητές εφαρμογές που λαμβάνουν και επεξεργάζονται δεδομένα από το web. Δεδομένου ότι η πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας αποτελεί πλέον δεδομένο για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας  που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι κινητές εφαρμογές μπορεί να αποτελέσουν επιχειρηματική ευκαιρία και να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Τέλος, ο καθηγητής Οδυσσέας Κουφοπαύλου, Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχνολογίας Η/Υ, , στην ομιλία του με τίτλο «Ασφάλεια Κινητών Επικοινωνιών» παρουσίασε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας στις κινητές επικοινωνίες, περιέγραψε μερικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια ασύρματων και κινητών επικοινωνιών και παρουσίασε αδυναμίες, ελλείψεις και κενά ασφαλείας στα υπάρχοντα συστήματα κινητών επικοινωνιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being