Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Για τις 10 Ιανουαρίου 2013 μεταφέρθηκε η πρεμιέρα στις αίθουσες της ταινίας του Μπεν Άφλεκ "Επιχείρηση Αργώ"

Για τις 10 Ιανουαρίου 2013 μεταφέρθηκε η...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία ήδη ακούγεται ότι θα πρωτοστατήσει στα ερχόμενα βραβεία Όσκαρ

Άλλαξε τελικά η ημερομηνία εξόδου της πολυαναμενόμενης πολιτικής περιπέτειας-θρίλερ «Argo-Επιχείρηση Αργώ» στην Ελλάδα καθώς η εταιρεία διανομής Village Films, αποφάσισε να μεταφέρει την πρεμιέρα του φιλμ στις αίθουσες από τις 8 Νοεμβρίου 2012 που γνωρίζαμε ως τώρα, στο νέο έτος και συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου 2013 ώστε να συμπέσει και με την ανακοίνωση των Οσκαρικών υποψηφιοτήτων.

Η ταινία που έχει σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστεί ο γοητευτικός 40χρονος ηθοποιός Μπεν Άφλεκ και έχει για παραγωγό τον άλλο ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον γκριζομάλλη γόη Τζορτζ Κλούνει, ακούγεται πολύ έντονα ότι θα πρωτοστατήσει στα ερχόμενα βραβεία Όσκαρ.

Ήδη σε όσα Φεστιβάλ προβλήθηκε όπως πρόσφατα του Τορόντο, στον Καναδά, έχει υμνηθεί από τους κριτικούς, όπως ο Πίτερ Τράβερς του περιοδικού Rolling Stone αλλά και από το σινεφίλ κοινό.

Ο Μπεν Άφλεκ που εξελίσσεται ως καλλιτέχνης, 15 χρόνια μετά τον θρίμαβο του μαζί με τον «κολλητό» του Ματ Ντέιμον και το φιλμ «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (είχαν τότε κερδίσει αναπάντεχα σχεδόν το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου κάνοντας όλο το Χόλυγουντ να στρέψει τα βλέμματα και τα φώτα πάνω τους) κάθισε για 3η φορά φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη μετά τα φιλμ «Gone baby Gone» και το προπέρσινο «The Town».

Επίσης η περίοδος της τεράστιας και συχνά αρνητικής δημοσιότητας, όταν έβγαινε με τη λατίνα σούπερ σταρ της σώουμπιζ Τζένιφερ Λόπεζ και είχαν κάνει και μερικές ταινίες μαζί όπως το ανεκδιήγητο «Gigli», μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εξάλλου ο σκεπτόμενος, χαρισματικός και ιδιαίτερα γοητευτικός Μπεν Άφλεκ έχει φτιάξει πλέον και τη δική του οικογένεια (έχει παντρευτεί τη γλυκιά ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ και έχουν ήδη αποκτήσει δύο παιδιά) και μοιάζει να έχει βρει την προσωπική του και καλλιτεχνική ισορροπία και ταυτότητα.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Argo» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, στο Λος Άντζελες και μάλιστα σε ένα χώρο «συμβολικό» ίσως για την πορεία και πιθανή μελλοντική βράβευση του φιλμ, στην αίθουσα της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, κοινώς των Όσκαρ. Τον Τζορτζ Κλούνει μάλιστα συνόδευε η τελευταία αγαπημένη του, Στέισι Κίμπλερ και τον Μπεν Άφλεκ η Τζένιφερ Γκάρνερ.

Αυτό που έχει «ιντριγκάρει» και προκαλέσει το ενδιαφέρον στους περισσότερους είναι το γεγονός ότι το απίθανο στόρι του σεναρίου είναι καθ’ όλα πραγματικό και εκτυλίχθηκε τον Νοέμβριο του 1979, στο Ιράν την περίοδο της επανάστασης και ανατροπής του καθεστώτος του Σάχη.

Η ταινία αναφέρεται στη μυστική επιχείρηση σωτηρίας από την CIA, έξι Αμερικανών οι οποίοι είχαν βρει καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη στην Τεχεράνη. Η επιχείρηση προκειμένου να ξεγελάσει τους Πέρσες, παρουσιάστηκε ως γύρισμα ενός κινηματογραφικού συνεργείου μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας με την αρχαιοελληνική ονομασία «Αργώ»! Στο φιλμ παίζουν εκτός από τον Μπεν Άφλεκ που εμφανίζεται με ντύσιμο και μαλλιά εφάμιλλα της δεκαετίας του ’70, οι Άλαν Άρκιν («Αβάνα» του Σ. Πόλακ και «Little Miss Sunshine»), Τζον Γκούντμαν και Μπράιαν Κράνστον (Breaking Bad), ο οποίος έχει τιμηθεί 3 φορές με το τηλεοπτικό βραβείο Έμμυ.

Ακόμα παίζουν ο συμπαθής ηθοποιός Κάιλ Τσάντλερ, και οι Rory Cochrane, Christopher Denham, Tate Donovan, Clea DuVall, Victor Garber, Chris Messina, κ.α.

Πάντως στα Αμερικάνικα ταμεία το φιλμ του Άφλεκ ξεκίνησε απλώς συμπαθητικά την περασμένη εβδομάδα με 20 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις μένοντας στη 2η θέση πίσω από την εμπορικότατη "Αρπαγή 2" με τον Λίαμ Νίσον που έχει ήδη φτάσει συνολικά τα 87 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ. Η "Αρπαγή 2" που στην Ελλάδα επισκιάστηκε από το φιλμ "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" που ήρθε 1ο σε εισιτήρια το τετραήμερο 11-14 Οκτωβρίου, προβάλλεται με επιτυχία και στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture