Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβολή ντοκιμαντέρ για την παράσταση Kontakthof της Πίνα Μπάους

Πάτρα: Προβολή ντοκιμαντέρ για την παράσ...

"I wanna be your doc"

Το Θέατρο Λιθογραφείον, ο Γυμνός Οφθαλμός και το CineDoc συνεχίζουν τον κύκλο προβολών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ με το γενικό τίτλο "I WANNA BE YOUR DOC", παρουσιάζοντας την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 στις 9 το βράδυ, στην οθόνη του Λιθογραφείου το DANCING DREAMS (TANZTRÄUME - Jugendliche tanzen KONTAKTHOF von Pina Bausch) των Rainer HOFFMANN & Anne LINSEL (92' / 2010 / Γαλλία - Γερμανία).

Σαράντα έξι αγόρια και κορίτσια 14 -18 ετών από το Βούπερταλ της Γερμανίας, χωρίς προηγούμενη εμπειρία χορού, συμφωνούν να συμμετάσχουν στο Kontakthof, μια παράσταση που δημιούργησε η Πίνα Μπάους το 1978. Οι νέοι αυτοί, από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εφηβικούς τους δισταγμούς και φόβους κι εργάζονται για να ανεβάσουν αυτή την απαιτητική –σωματικά και συναισθηματικά– παράσταση.
Πρόκειται για μια γαλλο-γερμανική παραγωγή του 2010, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη της χορογραφίας και τις πρόβες για έναν ολόκληρο χρόνο, ενώ η Πίνα Μπάους "κεντάει" με τους χαρακτήρες μια ακόμη δυναμική παράσταση. Ιδιαίτερη αξία στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ των Rainer Hoffmann και Anne Linsel, προσδίδει και το γεγονός, ότι εμαφανίζεται η μοναδική Πίνα Μπάους για τελευταία φορά πριν τον πρόωρο θάνατό της το 2009. Mετά την προβολή του "Dancing Dreams" θα ακολουθήσει ένα κινηματογραφικό δώρο - έκπληξη: θα προβληθεί ένα μοναδικό ωριαίο ντοκιμαντέρ για έναν από τους ζωντανούς θρύλους του παγκόσμιου χορού.

Info

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 21:00 Είσοδος: 5€ (κάρτα διαρκείας 25€) Τηλέφωνο: 2610 328394 Αναλυτικά το πρόγραμμα: lithografion.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture