Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κοτόσουπα αυγολέμονο, η παραδοσιακή!

Κοτόσουπα αυγολέμονο, η παραδοσιακή!

Κατηγορία : Σούπες Νο5

Καθώς ο καιρός είναι πλέον φθινοπωρινός, συννεφιασμένος και η θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει, οι σούπες ξεκινάνε να παίρνουν τη θέση τους στο τραπέζι μας. Ας δούμε μια παραδοσιακή κοτόσουπα που αποτελεί αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Υλικά

1 κοτόπουλο ολόκληρο (πλυμένο και χωρίς τα εντόσθια)

1 καρότο (προαιρετικά)

1 πατάτα (προαιρετικά)

1/3 κούπας ρύζι σουπέ (γλασσέ)

3 αυγά

Χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθος τους και τις γευστικές μας προτιμήσεις)

¼ κούπας ελαιόλαδο

Νερό, όσο χρειαστεί ανάλογα με το κοτόπουλο, την κατσαρόλα και το βρασμό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (να το σκεπάζει ολόκληρο και παραπάνω) στη φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό που σχηματίζεται.

Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το καρότο, την πατάτα, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε, ώσπου να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι ώστε να είναι πάντα σκεπασμένο.

 

Βγάζουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και περνάμε το ζωμό μας από λεπτή σίτα ώστε να μην έχει υπολείμματα από τυχόν πετσούλες ή κόκκαλα (αν είναι καθαρός δεν χρειάζεται). Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το ζωμό μόνο στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά).

 

Σ' ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια παίρνουμε με μια μικρή κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα και τον προσθέτουμε στο μπολ χτυπώντας συνεχώς. Συνεχίζουμε μέχρι να μεταγγίσουμε σιγά σιγά όλο το ζωμό στο μπολ. Τη διαδικασία την κάνουμε αργά αργά και περιμένουμε να ομογενοποιηθεί η κάθε κουταλιά πριν ρίξουμε την επόμενη γιατί μπορεί να μας κόψουν τα αυγά.

 

Επιστρέφουμε τη σούπα μας στην κατσαρόλα και σερβίρουμε μαζί με το κοτόπουλο και αν θέλουμε και με τα λαχανικά.


Tips

 

Αν το κοτόπουλό μας είναι συσκευασμένο εμπορίου συνήθως δεν «δίνει» ιδιαίτερα αρωματικό ζωμό όπως τα χωριάτικα. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας κατά το βράσιμο του κοτόπουλου έναν κύβο από ζωμό κότας.

 

Καλή απόλαυση!

 

 

photo : mageirikikaisyntages

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste