Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρεμιέρα αύριο στην Αθήνα για τα "Φαντάσματα" με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο

Πρεμιέρα αύριο στην Αθήνα για τα "Φ...

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Βρετάνια της οδού Πανεπιστημίου

Αυτό το Σάββατο 13 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στο θέατρο Βρετάνια της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, η παράσταση «Αχ αυτά τα φαντάσματα» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας με πρωταγωνιστή τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο συμπαθής και ταλαντούχος ηθοποιός από τη Ζήρεια του Αιγίου, είχε εμφανιστεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας τον περασμένο Σεπτέμβριο παίζοντας στην παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία ξανά του Γιάννη Κακλέα, στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το έργο του Ναπολιτάνου Εντουάρντο ντε Φιλίππο ανεβαίνει στο θέατρο «Βρετάνια» και θα μεταφέρει τους θεατές στη Νάπολη, σ' ένα τεράστιο σπίτι όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες αλλά και αθώες, ερωτευμένοι, σαλεμένοι και μικροκομπιναδόροι, ήρωες όλοι της φημισμένης κωμωδίας.

Ο Εντουάρντο ντε Φιλίππο, είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό από πολλά έργα του, όπως η «Φιλουμένα Μαρτουράνο» που είχε ανεβάσει το 1986 η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το έργο «Αχ αυτά τα φαντάσματα» είχε μεταφερθεί και στο Ιταλικό σινεμά με πρωταγωνιστές τους Βιτόριο Γκάσμαν και Σοφία Λόρεν το 1968.

Το «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» είναι μια βαθιά ανθρώπινη κωμωδία που έχει ως στόχο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα στη ζωή, παραβλέποντας την ανάγκη της αγάπης.

Όπως γράφει το gossip-tv, καυτηριάζει τον εγωισμό, που ορθώνεται σαν τείχος γύρω μας και μας κόβει κάθε επικοινωνία με εκείνους που μας νοιάζονται και μας πονάνε.

Στην Ελλάδα είχε πρωτοπαρουσιαστεί από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1948, δύο μόλις χρόνια μετά τη συγγραφή του. Μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο παίζει και η Φαίη Ξυλά, ο Άρης Σερβετάλης, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, κ.α.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture