Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ντίβα Μπάρμπρα Στρέιζαντ επιστρέφει με νέα τουρνέ μετά από 6 χρόνια, καινούρια ταινία και cd

Η ντίβα Μπάρμπρα Στρέιζαντ επιστρέφει με...
Μαρτάτος Tάκης

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες της στη γενέτειρα της στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης φτάνουν τα 650 δολάρια

Δυναμική επιστροφή σε όλα τα επίπεδα κάνει αυτό το διάστημα ένας θρύλος πλέον της Αμερικανικής σώουμπιζ, η 70χρονη ντίβα Μπάρμπρα Στρέιζαντ ή η «Σταχτοπούτα του Μπρούκλιν» όπως εύστοχα την χαρακτήρισε η εφημερίδα New York Times.

Κατ’αρχή η πολυβραβευμένη Μπάρμπρα με την υπέροχη φωνή ξεκινά μία νέα μουσική τουρνέ μετά από 6 ολόκληρα χρόνια απουσίας από live κονσέρτα. Η αρχή έγινε χθες στη Φιλαδέλφεια και ακολουθεί η γενέτειρα της, το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αυτή την Πέμπτη και το Σάββατο 11 και 13 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Θα εμφανιστεί στο Barclays Center και τα πιο ακριβά εισιτήρια που ήδη έχουν γίνει ανάρπαστα φτάνουν ούτε λίγο ούτε πολύ τα 650 Αμερικάνικα δολάρια (περισσότερα από 500 ευρώ δηλαδή). Το Barclays Center είναι ένας νέος χώρος εκδηλώσεων που έχει χωρητικότητα που αγγίζει τα 19.000 άτομα. Όσο για την κριτική ότι τα εισιτήρια για τα κονσέρτα της είναι πανάκριβα και απλησίαστα για τον μέσο Αμερικανό θεατή και θαυμαστή της, η εφημερίδα Usa Today αναφέρει σε δημοσίευμα της για την διάσημη καλλιτέχνιδα ότι υπήρχαν και ορισμένα φτηνότερα εισιτήρια, περιορισμένα σε αριθμό που κόστιζαν 90 δολάρια ενώ τα υπόλοιπα ξεκινούσαν από τα 150 και φτάνουν τα 650 δολάρια.

Μετά το Brooklyn, το «ασχημόπαπο» που έγινε «κύκνος» του Χόλυγουντ θα εμφανιστεί στον Καναδά, στο Σικάγο και το Λας Βέγκας ενώ στο Λος Άντζελες έχει προγραμματίσει να τραγουδήσει στις 9 και 11 Νοεμβρίου, μετά δηλαδή τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Θα πλαισιώνεται στα κονσέρτα της από 60μελή ορχήστρα αλλά και σε κάθε πόλη από μία καλεσμένη χορωδία. Σε δήλωση του στην Usa Today, ο Richard Jay-Alexander, που συνσκηνοθετεί το σώου της μεγάλης ντίβας, αναφέρει ότι η Στρέιζαντ αποτελεί ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό «εξαγώγιμο» πρόσωπο του Μπρούκλιν!

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, στο πρόγραμμα των συναυλιών της θα υπάρχουν τραγούδια από όλες τις φάσεις της πενηντάχρονης σχεδόν καριέρας της ενώ ξεχωριστή θέση θα έχει το τρυφερό και νοσταλγικό κομμάτι «The Way We Were» από την ταινία του Σίντνει Πόλακ το 1973, με τον ωραίο αειθαλή γόη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, «Τα Καλύτερα μας χρόνια», ως φόρος τιμής στη μνήμη του συνθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ τραγουδιού, Μάρβιν Χάμλις που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες.

Μία από τις εκπλήξεις των συναυλιών της θα είναι και η εμφάνιση του 45χρονου γιου της Τζέισον Γκουλντ, από τον 1ο γάμο της με τον ηθοποιό Έλλιοτ Γκουλντ (παντρεύτηκαν το 1963 και ο γάμος τους κράτησε έως το 1971), ο οποίος θα τη συνοδέψει σε όλη την περιοδεία της και θα τραγουδήσει στη σκηνή μαζί της!

Η ιστορία της Αμερικανοεβραίας Μπάρμπρα Στρέιζαντ αποτελεί ίσως, όπως έγραψαν οι New York Times, την πιο θριαμβευτική περίπτωση εκδίκησης στην ιστορία της σώουμπιζ διότι κατάφερε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και παρότι σχετικά άσχημη με μεγάλη περίεργη μύτη, να ξεχωρίσει με το απίστευτο ταλέντο της και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες σταρ παγκοσμίως κερδίζοντας ένα σωρό βραβεία όπως Όσκαρ, Γκράμμυ, Έμμυ και Τόνυ.

Η ατάκα της «Hello, Gorgeous-Γειά σου όμορφε» έχει μείνει στην κινηματογραφική ιστορία, την οποία και αναφώνησε όταν κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου το 1968 για το μιούζικαλ «Ένα αστείο κορίτσι» όπου ερμήνευε την Φάνι Μπράις. Στην πορεία βέβαια η Στρέιζαντ κατηγορήθηκε και για σκληρή, απαιτητική συνεργάτιδα καθώς και για την μεγαλομανία της (ιδιαίτερα την περίοδο του 1983 που σκηνοθέτησε, έπαιξε και τραγούδησε στο φιλμ «Γιεντλ»), εντυπώσεις και σχόλια που ωστόσο με τον καιρό και με το πέρασμα των χρόνων άρχισαν να σβήνουν και να περιορίζονται.

Στο μεταξύ εκτός από την τουρνέ της, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες νέο cd με τίτλο «Release Me», μία εκλεκτή συλλογή προηγούμενων ανεκτίμητων ηχογραφήσεων της, με κομμάτια από το ’60 και το ’70 όπως το «With one more look at you» από το φιλμ «Ένα αστέρι γεννιέται» του 1976 (πρωταγωνιστούσε με τον Κρις Κριστόφερσον) μέχρι το «If It's Meant to Be» όπου τους στίχους υπογράφουν οι φίλοι και συνεργάτες της για πολλά χρόνια, Alan και Marilyn Bergman.

Ακόμα οι φαν της Στρέιζαντ θα έχουν την ευκαιρία να την δουν στην κομεντί «The Guilt trip» της Αν Φλέτσερ στον κινηματογράφο που θα βγει από το στούντιο της Paramount ανήμερα τα Χριστούγεννα στις ΗΠΑ. Στην ταινία που θα βγει το 2013 και στην Ελλάδα από την εταιρεία διανομής UIP, παίζουν μαζί με τον Σεθ Ρότζεν μία μάνα και το γιο της που ξεκινούν ένα ταξίδι στην επαρχία για να πουλήσουν και να προωθήσουν μία νέα εφεύρεση!

Τέλος μέσα στον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ ένα νέο αποκαλυπτικό βιογραφικό βιβλίο για την Μπάρμπρα με τίτλο «Hello Gorgeous, becoming Barbra Streisand» από τον συγγραφέα William J. Mann.

Να θυμίσουμε ότι η Αμερικανίδα σούπερ σταρ έχει συνεργαστεί στην καριέρα της με πολλά διάσημα ονόματα όπως ο Μπάρι Γκιμπ των Bee Gees, η Ντόνα Σάμερ, η Σελίν Ντιόν, ο Μπράιαν Άνταμς, κ.α.

Πολλές συζητήσεις είχε προκαλέσει η σχέση της με τον πρωταθλητή του τένις Αντρέ Αγκάσι. Από τον Ιούλιο του 1998 είναι παντρεμένη με τον συνομήλικο της ηθοποιό, τον 72χρονο Τζέιμς Μπρόλιν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture