Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δύο θεατρικά έργα εμπνευσμένα και αφιερωμένα στον Αρκά ετοιμάζει το «Ρεφενέ» στην Πάτρα

Δύο θεατρικά έργα εμπνευσμένα και αφιερω...

Οι παραστάσεις θα ανέβουν στην «Αγορά» της οδού Καραισκάκη από τις 14/10 έως τις 14/11/2012

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας και συγκεκριμένα από τις 14 Οκτωβρίου 2012 θα ξεκινήσουν οι παραστάσεις των 2 θεατρικών έργων που θα είναι εμπνευσμένα και αφιερωμένα στον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά, τα οποία προετοιμάζει το δραστήριο Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ».

Τα μέλη του «Ρεφενέ» βρίσκονται αυτές τις μέρες σε πυρετώδεις και συνεχείς πρόβες ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πρεμιέρα. Οι παραστάσεις σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, θα φιλοξενηθούν στη σκηνή του θεάτρου Αγορά στην οδό Καραισκάκη και θα διαρκέσουν έως και τις 14 Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται να ανέβουν δύο ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, δομημένες από 4 λευκώματα του δημιουργού. Οι τίτλοι των δύο παραστάσεων είναι «ΣΑρκαςμοί» και «Πειρασμοί ΣΑρκας»

Στόχος της ταλαντούχας ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας της Πάτρας είναι να θυμίσει στο κοινό την αξιοπρέπεια και μεγάλη αξία του γέλιου αλλά και να τιμήσει την πένα του γνωστού σκιτσογράφου που 31 χρόνια τώρα σχεδιάζει  αναιδώς «στους τοίχους και στις σιδερόπορτες της σιγουριάς μας».

Ο Αρκάς ασχολείται με την τέχνη των κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Πάρα Πέντε.

Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Για πολλά χρόνια τα χιουμοριστικά σκίτσα και ιστορίες του Αρκά δημοσιεύονταν στο περιοδικό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία «Έψιλον».

Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα).

Το πραγματικό του όνομα δεν είναι γνωστό, παρόλο που έχει αναφερθεί το όνομα Αντώνης Ευδαίμων.

Αξίζει να τονιστεί ότι η δραματοποίηση του έργου του Αρκά, όπως ομολογούν τα μέλη του Ρεφενέ, ήταν ένα απαιτητικό και δύσκολο εγχείρημα και  πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη προσπάθεια έρευνας, μελέτης και ανθολόγησης κειμένων από τα 4 λευκώματα του,  «Χαμηλές πτήσεις», « Η ζωή μετά», « Καστράτο» και  «Κόκορας».

Ο Σπούργος, ο Άγγελος, η Λουκρητία, ο Κόκορας… σατιρίζουν τη καθημερινότητα μας 30 χρόνια τώρα και μας προσφέρουν άφθονο το γέλιο ίσως γιατί, είναι κομμάτια του εαυτού μας. Το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» δίνει ραντεβού λοιπόν στο θέατρο «Αγορά» σε λίγες μέρες καλώντας το κοινό να ξορκίσει την μιζέρια των ημερών με γέλιο και διασκέδαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture