Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα φιλμ εμπνευσμένο από τον ποιητή Δημήτρη Κάββουρα παρουσιάζει αύριο Παρασκευή στην Πάτρα ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ένα φιλμ εμπνευσμένο από τον ποιητή Δημή...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία μικρού μήκους θα προβληθεί στο 14ο Διεθνές Κινηματογραφικό Πανόραμα στο Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου

Τον Πατρινό δημιουργό Τηλέμαχο Τσαρδάκα το κοινό τον έχει κυρίως γνωρίσει ως ερασιτέχνη ηθοποιό (είχε αφήσει καλές εντυπώσεις την περασμένη άνοιξη στην τολμηρή παράσταση «Η Κότα» του Frank Geerk στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου) αλλά και ως νέο ποιητή, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη και τελευταία ως καλλιτεχνικό υπεύθυνο στο Act της οδού Γεροκωστοπούλου.

Μία νέα ιδιότητα και πτυχή του ταλέντου του θα παρουσιάσει ο πολυπράγμων Τηλέμαχος Τσαρδάκας αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας-14ο Διεθνές Πανόραμα του Παναγιώτη Χιονίδη που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Ιντεάλ στην Αγίου Νικολάου.

Θα παρουσιάσει την πρώτη κινηματογραφική του ταινία, μικρού μήκους με τίτλο «Θέλω να πάρω κάτι από τα χέρια σου», διάρκειας 21 λεπτών όπου και πρωταγωνιστεί η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση η οποία φοιτά στη Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και έχει παίξει στην κινηματογραφική ταινία του Παναγιώτη Φαφούτη «Παράδεισος».

Η ταινία θα παιχθεί στο πλαίσιο της ενότητας «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά» που θα ξεκινήσει μετά τις 21.00 και καταγράφει ένα μέρος από το ποιητικό έργο του σημαντικού Πατρινού ποιητή Δημήτρη Κάββουρα. Ο χρόνος που περνά και το κορίτσι που διαρκώς απουσιάζει. Οι εποχές που αλλάζουν και το όνειρο του έρωτα που ολοένα πλησιάζει αλλά παραμένει πάντοτε άπιαστο.

Ο χρόνος και η απουσία, οι δύο βασικές θεματικές της ποιητικής του Δημήτρη Κάββουρα έρχονται στο προσκήνιο ενώ τα ίδια τα ποιήματα θέτουν τις ερωτήσεις και μαρτυρούν τις απαντήσεις με φόντο αστικά και εξοχικά τοπία της εγκαταλειμμένης Πάτρας του σήμερα, της πόλης που ζει και περπατά καθημερινά ο ποιητής.

Το φιλμάκι είχε πρωτοπροβληθεί στο χώρο του Act τον περασμένο Ιούνιο στο πλαίσιο της επιτυχημένης εκδήλωσης «Ποιητές επί σκηνής». Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και σε κοντινές περιοχές όπως η Καλογριά ενώ υπάρχουν και πλάνα που γυρίστηκαν στο Παρίσι.

Τη μουσική στο φιλμ «Θέλω να πάρω κάτι από τα χέρια σου» έχει γράψει ο Χρήστος Σωτηρόπουλος ενώ συμμετέχει ως αφηγήτρια η Λίνα Ιντζεγιάννη. Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας έχει παρουσιάσει στο θέατρο δικά του έργα όπως το «Φιλί ανάποδα» και το «Σκυλί του Ωρίωνα» ενώ έχει συνεργαστεί και με ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης της Πάτρας όπως το σχήμα «Ρεφενέ» με τα μέλη του οποίου είχε ανεβάσει το έργο του «Πούπουλα».

Αυτό το διάστημα ετοιμάζει μία νέα παράσταση για τη σκηνή του θεάτρου Act στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture