Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καραμπέτη και Φιλαρέτη Κομνηνού μοιράζονται τον ίδιο ρόλο στη συνέχεια του «Βυσσινόκηπου» του Τσέχοφ

Καραμπέτη και Φιλαρέτη Κομνηνού μοιράζον...

Η παράσταση με τίτλο «Κίεβο» ανεβαίνει από το ερχόμενο Σάββατο 6/10 στο «Επί Κολωνώ» στην Αθήνα

Έναν αιώνα μετά το τέλος του κορυφαίου έργου του Άντον Τσέχοφ «Ο Βυσσινόκηπος», οι απόγονοι των ηρώων του συναντιούνται στο «Κίεβο», στο θεατρικό του Σέρχιο Μπλάνκο, που θα ανέβει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος» και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη, δύο πρωταγωνίστριες μοιράζονται τον ίδιο ρόλο με στόχο τη δημιουργία μιας παράστασης με δύο διακριτές εκδοχές ερμηνείας, που φωτίζουν συμπληρωματικά την ουσία του έργου.

Οι δύο ηθοποιοί που θα παίξουν είναι η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Φιλαρέτη Κομνηνού, οι οποίες ενσαρκώνουν την Έϊρεν στο έργο του συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο από την Ουρουγουάη, «Κίεβο», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ» από την ομάδα «Νάμα».

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 6 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, σε συνεργασία με τη Δάφνη Λαρούνη.

Το αλληγορικό αυτό έργο, εμπνευσμένο από τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, προσεγγίζει φιλοσοφικά και υπαρξιακά τη στάση των ανθρώπων, που επέλεξαν την ανοχή, τη συνενοχή, ακόμα και την ενεργή συμμετοχή τους στα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στις ακραίες και σκοτεινές κοινωνικοπολιτικές περιόδους του 20ού αιώνα. Οι ήρωες του Μπλάνκο, απόγονοι κάποιων από τους τσεχοφικούς ήρωες, αναζητούν μια διέξοδο-λύτρωση από το παρελθόν τους, που στον «Βυσσινόκηπο» είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται ως ένα δυσοίωνο μέλλον. Για το ανέβασμα της παράστασης το αρχικό κείμενο του Ουρουγουανού συγγραφέα διασκευάστηκε και συμπυκνώθηκε.

Το «Κίεβο» του Σέρχιο Μπλάνκο αρχίζει ακριβώς έναν αιώνα μετά το τέλος του «Βυσσινόκηπου» του Τσέχωφ. Βρισκόμαστε πια στο σήμερα και μια οικογένεια αστών, που κληρονόμησαν μια από τις βίλες που κατασκεύασε ο Λοπάχιν, επιστρέφει σε αυτή μετά από δέκα χρόνια απουσίας. Σιγά σιγά, και με σημείο αναφοράς μια μυστηριώδη πισίνα που καλεί τα πρόσωπα του έργου να βουτήξουν μέσα στα ταραγμένα νερά ενός σκοτεινού παρελθόντος, θα αρχίσουν να αντηχούν οι κραυγές μιας σειράς από εγκλήματα, δολοφονίες και εξαφανίσεις.

Οι Συντελεστές της παράστασης

Τη μετάφραση από τα ισπανικά επιμελήθηκαν η Μαρία Χατζηεμμανουήλ και ο Δημήτρης Ψαρράς. Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Σάκης Μπιρμπίλης και τη μουσική επένδυση ο Μάριος Στρόφαλης. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Μιχάλης Κλουκίνας. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη/ Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Λάλος, Στάθης Σταμουλακάτος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Γιάννης Λεάκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture