Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα ουίσκυ!

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα ουίσκυ!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο33

Ένα νόστιμο πιάτο, λίγο έξω από τα καθημερινά μας, που αξίζει να δοκιμάσουμε!

Υλικά

500γρ χοιρινά φιλετάκια σε λεπτά κομμάτια

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ποτήρι ουίσκυ

1/2 ποτήρι ζωμό κρέατος (μπορεί να πάρει και παραπάνω)

1 κουτ. του γλυκού μαύρη ζάχαρη ή μέλι

1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. σούπας βούτυρο

Λίγες σταγόνες σόγια σος ή γουστερ σος (προαιρετικά)

Ελαιόλαδο

Μερικούς κόκκους πράσινου πιπεριού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φιλετάκια μας, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε καλά να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το ουίσκυ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το πράσινο πιπέρι, το ζωμό και τη σόγια σος και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κρέας μας.

Στη συνέχεια διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο χλιαρό νερό, το ρίχνουμε στο τηγάνι και δένουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας απαλά.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή λαχανικά.

Tips : Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φιλετάκια μόσχου αντί χοιρινά, με μόνη διαφορά ότι θέλουν λίγο λιγότερο χρόνο μαγειρέματος. Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μόνη της, χωρίς το κρέας και να τη σερβίρουμε πάνω από μπριζόλες που έχουμε ψήσει στο φούρνο.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste