Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

ΕΟΠΥΥ: Ενα νεκρό ταμείο που ταλαιπωρεί τους χρήστες και εξαθλιώνει τους παρόχους

ΕΟΠΥΥ: Ενα νεκρό ταμείο που ταλαιπωρεί τ...

Η ανακοίνωση του ιατρικού συλλογου της Πάτρας

Στην ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου επισημαίνεται:

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τη νεκρώσιμη ακολουθία του ΕΟΠΥΥ, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ταμείου και η ηγεσία του ΥΥΚΑ αρνούνται πεισματικά να το παραδεχτούν και αποποιούνται συνεχώς των ευθυνών τους, με αποδιοπομπαίο τράγο, φυσικά, το ιατρικό σώμα.

Η πολιτική ηγεσία αδυνατεί να θεραπεύσει τις μεγάλες παθογένειες του χώρου της Υγείας και αντιμετωπίζει περιστασιακά με κομπογιαννίτικο τρόπο τις τεράστιες πληγές, που δημιουργεί η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία απομυζά συνεχώς τον «ιδρώτα» των παρόχων υγείας και τον ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ, λειτουργώντας ως μεγάλος αγοραστής Υπηρεσιών υγείας κατά μονοπωλιακό τρόπο απέτυχε στο ρόλο του διαμεσολαβητικού μηχανισμού είσπραξης εσόδων και απόδοσης πληρωμών, ενεργεί με επιλεκτική εξόφληση των χρεών προς τους συνεργάτες του, και με εξαιρετική καθυστέρηση, παραβιάζοντας συστηματικά τους όρους της σύμβασης.

Η βαριά κληρονομιά των 3,5 δις χρεών των παλιών ταμείων που τον βαραίνουν αλλά και το επίσημο έλλειμμα της τάξεως των 2,5 δις ευρώ, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Οι ιατροί συνεργάτες του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι ασφαλισμένοι είναι επιβάτες ενός «Τιτανικού» που βουλιάζει, συμπαρασύροντάς τους στο βυθό.

Βάσει επίσημων στοιχείων, κατά την περικοπή κατά 500 εκ του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος, παρατηρήθηκε αντίστοιχη περικοπή των κωδικών όλων των παρόχων υγείας (περικοπή 350 εκ στη νοσοκομειακή περίθαλψη, 90 εκ από τις ιδιωτικές κλινικές, 165 εκ από τις εξετάσεις-παρακλινικά και 70 εκ από τους ιατρούς) πλην της φαρμακευτικής δαπάνης που αυξήθηκε από 2,25 δις σε 2,80 δις (550 εκ ευρώ).

Σε άλλη ανακοίνωσή του σχετικά με το ΤΣΑΥ και την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ ο σύλλογος τονίζει.:

Η άμεση ένταξη του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ) στον ΕΟΠΥΥ που αποφάσισε η διυπουργική, ισοδυναμεί  με την καταλήστευση των τελευταίων λιγοστών αποθεματικών του ταμείου μας (ό,τι έμεινε μετά το κούρεμα του PSI), σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια της πολιτείας για τη διάσωση του «νεκρού» ΕΟΠΥΥ.

Το κράτος αφού ισοπέδωσε την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια του ιατρού, τελικά ρίχνει την χαριστική βολή, επιχειρώντας την καθολική ισοπέδωση των συντάξεων  όλων των ιατρών.

Ευτελίζει έτσι με τον πιο υποτιμητικό τρόπο τον λειτουργό υγείας, ενώ αυτός:

α. στηρίζει κακοπληρωμένος, το δημόσιο σύστημα υγείας με εργασιακές

συνθήκες που θυμίζουν κάτεργα και

β. χρηματοδοτεί επί έτη με ίδια κεφάλαια, τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας

φροντίδας υγείας.

«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

Το κράτος «δικαίου» καταρρέει και καταληστεύει ότι βρει διαθέσιμο! Κατά

τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο, απαιτεί την μη αμειβόμενη ιατρική εργασία είτε

στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being