Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δύο νέα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Δύο νέα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ

Απόφαση της Διυπουργικής

Στον ΕΟΠΥΥ θα ενταχθούν, τελικά, το ΕΤΑΑ και το ΤΑΥΤΕΚΩ. Την απόφαση αυτή έλαβαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Βρούτσης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Η διυπουργική εκτίμησε ότι το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) πρέπει να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την τρόικα.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν ? το επόμενο διάστημα ? κι άλλα Ταμεία στον Οργανισμό. Με ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, είχε δοθεί η δυνατότητα στο ΕΤΑΑ και το ΤΑΥΤΕΚΩ να μην ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας χρήση παλαιότερης τροπολογίας του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Η τροπολογία προβλέπει ότι μπορούν να εξαιρεθούν από τον ΕΟΠΥΥ όσοι κλάδοι Υγείας αποδείξουν τη βιωσιμότητά τους με αναλογιστικές μελέτες. Τον περασμένο Ιούνιο, το αίτημα του ΤΑΥΤΕΚΩ για αναστολή ένταξης στον ΕΟΠΥΥ είχε γίνει αποδεκτό από τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί έπειτα από σχετικά αιτήματα της ΟΤΟΕ και των παραπάνω Ταμείων, βασιζόμενη σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Με την εξαίρεσή τους από τον ΕΟΠΥΥ, τα Ταμεία θα μετατρέπονταν σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και δεν θα είχαν δικαίωμα κρατικής χρηματοδότησης.

Ο ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Από στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διυπουργική προκύπτει ότι το έλλειμμα του Οργανισμού θα κλείσει φέτος στα 2 έως 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα χρέη του προς όλους τους παρόχους ανέρχονται στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

8-12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πενθήμερη επίσχεση των γιατρών

Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους για εξέταση από κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. Η κινητοποίηση των γιατρών αναμένεται να πάρει χαρακτήρα επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των γιατρών.

Ζητούν να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα για ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις που διενήργησαν μέσα στο έτος. Από στοιχεία της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός τους οφείλει 260 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 και 1,1 δισ. ευρώ για τα έτη 2010 και 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being