Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και μεταφραστής Ανταίος Χρυσοστομίδης αύριο Πέμπτη στο Πολύεδρο της Πάτρας

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και μεταφρασ...

Θα παρουσιάσει μαζί με τον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, το βιβλίο του «Οι κεραίες της εποχής μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Μία ενδιαφέρουσα λογοτεχνική εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο αυτή την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.30 στο χώρο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη μετά τη Γεροκωστοπούλου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ανταίου Χρυσοστομίδη «Οι κεραίες της εποχής μου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Με τον συγγραφέα που θα είναι παρών στην εκδήλωση της Πάτρας θα συνομιλήσει ο Γιάννης Κυριόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κοσμήτωρ Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Στο βιβλίο «Οι κεραίες της εποχής μου» ο Ανταίος Χρυσοστομίδης έχει καταγράψει τις συναντήσεις που έκανε είτε μόνος του, είτε μαζί με τη δημοσιογράφο και κριτικό βιβλίου Μικέλα Χαρτουλάρη, με 33 σπουδαίους συγγραφείς για τις ανάγκες της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ.

Ο Ανταίος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε το 1952 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη αλλά μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα στράφηκε στη δημοσιογραφία, το επάγγελμα του πατέρα του και του παππού του. Ταυτόχρονα άρχισε να μεταφράζει έργα Ιταλών συγγραφέων. Έχει μεταφράσει πάνω από πενήντα μυθιστορήματα, διηγήματα και δοκιμιακά έργα. Για τη δραστηριότητά του αυτή το 2003 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο μετάφρασης, ενώ το 2004 το Ιταλικό κράτος του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη Εργασίας.

Από το 1989 συνεργάζεται σε εβδομαδιαία βάση με την εφημερίδα «Αυγή» ενώ από το 1998 είναι υπεύθυνος του τμήματος ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Καστανιώτη. Το 1999 δημοσίευσε μαζί με τον Αντόνιο Ταμπούκι το βιβλίο «Ένα πουκάμισο γεμάτο λεκέδες» (Άγρα), ενώ κείμενά του υπάρχουν στους συλλογικούς τόμους Χρύσα Ρωμανού (Εξάντας, 1994), Νίκος Κεσσανλής (Αδάμ, 1997), Geografia de un escritor inquieto (Fundação Calouste Gulbenkian, 2001), Vila-Matas Portatil (Candaya, 2007), Pour Tabucchi (Meet, 2009) κ.α.

Έχει επιμεληθεί, μεταξύ άλλων, τους τέσσερις τόμους των «Ελληνικών εγκλημάτων» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2007-2011). Με την Μικέλα Χαρτουλάρη, παρουσιάζουν την τηλεοπτική εκπομπή «Οι κεραίες της εποχής μας» στην κρατική τηλεόραση τα τελευταία πέντε χρόνια και ανάμεσα στους διάσημους ξένους συγγραφείς που συνάντησαν και πήραν συνέντευξη ήταν και ο καθηγητής ψυχιατρικής Ίρβιν Γιάλομ.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο του Ανταίου Χρυσοστομίδη, το «Λεωνίδας Κύρκος. Η δυναμική της ανανέωσης», 2011.

*Στο μεταξύ από χθες Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 στο Πολύεδρο ξεκίνησε να λειτουγεί η έκθεση με τίτλο «Θάλασσες» που είναι μία ομαδική εικαστική έκθεση καταξιωμένων αλλά και νεότερων δημιουργών, με θέμα έμπνευσης τη θάλασσα. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής οι: Στάθης Ανδρουτσάκης, Διονάς Βαγγέλης, Φωτεινή Καλαβεσίου, Κώστας Καλαμάρας, Νίκος Καλαφάτης, Κυριάκος Κατζουράκης, Τζωρτζίνα Κωστοπούλου, Μαρία Μπράβου, Όλγα Νικολοπούλου, Βασίλης Σωτηρxόπουλος, Ελενα Γκαρστέα, Κατερίνα Χριστοπούλου.

Ακόμα υπάρχουν έργα φωτογραφίας από τους Λυδία Βεροπούλου και Γιάννη Κιλπάση και εικαστικών εφαρμογών από τους Λητώ Καπέλλα, Αργυρό Κώστα, Όλγα Νικολοπούλου, Χριστίνα Τσιχλιά.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες μετά από συνεννόηση με το Πολύεδρο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture