Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Κλαφουτί με μήλα!

Κλαφουτί με μήλα!

Κατηγορία : Γλυκά Νο51

Το Κλαφουτί είναι ένα είδος τάρτας με καταγωγή από τη Λιμουζίν της Γαλλίας και αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα αλλά και πεντανόστιμα γλυκά της Γαλλικής κουζίνας. Παραδοσιακά φτιάχνεται με μαύρα κεράσια αλλά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του (φράουλες, σύκα, ροδάκινα κ.α). Σήμερα θα το δούμε με μήλα. Μη διστάσετε!

Υλικά

180γρ αλεύρι

140γρ ζάχαρη (+ 2 κουταλιές της σούπας για το πασπάλισμα των μήλων)

400ml γάλα

4 αβγά

50γρ βούτυρο (και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού)

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Λίγο αλάτι

2 βανίλιες σε σκόνη

4-5 μήλα (ανάλογα με το ταψί μας και το μέγεθός τους)

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι ή μια φόρμα, στρώνουμε τα μήλα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. (Δε θέλουμε να βράσει, μόνο να ζεσταθεί και να λιώσει το βούτυρο).

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι (λίγο – λίγο), το αλάτι και τις βανίλιες να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά το γάλα. Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35-40 λεπτά. (Δοκιμάζουμε τη ζύμη βυθίζοντας ένα μαχαίρι, πρέπει να βγαίνει καθαρό.)

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste