Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία ταινία για το τσουνάμι της Ινδονησίας συγκίνησε στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Μία ταινία για το τσουνάμι της Ινδονησία...

Πρόκειται για το φιλμ «The Impossible» με πρωταγωνιστές τους Ναόμι Γουάτς και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ

Συνεχίζεται το φετινό 37ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο στο Οντάριο του Καναδά και μία από τις ταινίες που έκαναν πρεμιέρα και συγκίνησαν ήταν το «The Impossible», ένα τρομακτικό αγωνιώδες θρίλερ σε σκηνοθεσία του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα που είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία μιας οικογένειας που επιβίωσε από το σαρωτικό καταστρεπτικό τσουνάμι που είχε πλήξει τις ακτές της Ταϊλάνδης τον Δεκέμβριο του 2004.

Όπως γράφει το Ελληνικό κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, το φιλμ του Μπαγιόνα ξεκινά με ένα αληθινά συγκλονιστικό ημίωρο, που σε παρασύρει, με την ένταση και την ορμή ενός γιγαντιαίου συναισθηματικού κύματος. Το γεγονός ότι ξέρεις τι να περιμένεις, δεν αφαιρεί τίποτα από την ένταση του σοκ, όταν το πελώριο κύμα χτυπά το ξενοδοχείο στο οποίο μένει η οικογένεια των Μπένετ, κάνοντας το θέαμα του εξωπραγματικού κύματος να δείχνει την ίδια στιγμή θεαματικό, συναρπαστικό, βαθιά επώδυνο και σπαρακτικό.

Το «The Impossible-Απίθανο» μπορεί να είναι μια ταινία καταστροφής, την ίδια ώρα ωστόσο, από τις αντιδράσεις των θεατών και των κριτικών στο Τορόντο φαίνεται να είναι και μία βαθιά συγκινητική ταινία. Ο 37χρονος σκηνοθέτης από την Βαρκελώνη της Ισπανίας έχει γυρίσει το θρίλερ «Το ορφανοτροφείο» που είχε κάνει αίσθηση.

Το σενάριο της ταινίας όπου παίζουν οι Ναόμι Γουάτς και Γιούαν Μακ Γκρέγκορ βασίζεται στις αληθινές εμπειρίες μίας ξένης οικογένειας που έζησε τον εφιάλτη του τσουνάμι στον Ινδικό ωκεανό. Η ταινία που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο την περασμένη Κυριακή θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ισπανία από τις 11 Οκτωβρίου 2012.

Οι εικόνες από το Τσουνάμι του 2004 και το πιο πρόσφατο στην Ιαπωνία είναι από τα πράγματα που δεν ξεχνιούνται εύκολα, όμως εκτός από το μέγεθος του κύματος, από τα σπίτια και τις βάρκες που παρασύρονται, από την ορμή του νερού που σαρώνει τα πάντα, στο φιλμ «The Impossible», υπάρχει μια διαφορετική, ακόμη πιο τρομακτική εικόνα, από αυτές της τηλεόρασης. Πρόκειται όπως σημειώνει το flix.gr για την εικόνα ενός σώματος που παρασύρεται κάτω από την επιφάνεια των μανιασμένων νερών, που χτυπιέται και τσακίζεται πάνω σε αντικείμενα, δέντρα, πτώματα, η προσπάθεια να αναπνεύσει, να κρατηθεί, να επιβιώσει.

Το θέαμα δεν ενδείκνυται για ευαίσθητους θεατές, σφίγγει την καρδιά σαν μέγγενη και κάνει τα μάτια να δακρύζουν ασυγκράτητα. Όταν τα νερά θα υποχωρήσουν και η οικογένεια των ηρώων θα χωριστεί στα δύο, το φιλμ θα μετατρέπεται σταδιακά σε μια ταινία επιβίωσης με τη μητέρα σοβαρά τραυματισμένη και τον ένα της γιο να προσπαθούν να βρουν βοήθεια και από την άλλη τον πατέρα με τα δύο μικρότερα παιδιά του, να αναζητά τη γυναίκα του. Πρόκειται για ένα φιλμ που αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα τεχνικά αλλά και αφηγηματικά στο οποίο συγχωρούνται τα όποια στραβοπατήματα. Ο Ισπανός δημιουργός Μπαγιόνα κατορθώνει να φτιάξει ένα επικό φιλμ καταστροφής και συνάμα μία γεμάτη συναίσθημα ιστορία συλλαμβάνοντας όλο τον τρόμο εκείνου του συμβάντος που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την οικουμένη.

*Στο μεταξύ σε ειδική προβολή στο επίσημο πρόγραμμα του 37ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, που θα διαρκέσει έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2012, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του και η ολοκαίνουρια ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη με καταγωγή από την Αρκαδία που ζει και διαπρέπει στη Γαλλία, του δημιουργού του «Ζ» Κώστα Γαβρά. Πρόκειται για την ταινία με τίτλο «Capital» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στεφάν Οσμόν που εκδόθηκε το 2004, και αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου νεαρού τραπεζίτη ο οποίος θα πατήσει κυριολεκτικά επί πτωμάτων προκειμένου να ανελιχθεί και να επιτύχει επαγγελματικά.

Τον κεντρικό ρόλο στην ταινία κρατά (μετά την αποχώρηση της πρώτης επιλογής που ήταν ο Ματιέ Κασοβίτς), ο Γκαντ Ελμαλέχ και συμπρωταγωνιστούν οι Γκάμπριελ Μπερν, Νατάσα Ρενιέ και Ιπολίτ Ζιραρντό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα διανομής της ταινίας του Κώστα Γαβρά στην Αμερική τα αγόρασε στο Τορόντο η εταιρεία Cohen Media Group.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture