Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» με τον Φιλιππίδη θα παίξει τον ερχόμενο χειμώνα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» με τον Φιλι...
Μαρτάτος Tάκης

Στο «Αχ αυτά τα φαντάσματα!» στο θέατρο Βρετάνια θα παίξει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος όπου συνεργάζεται κι πάλι με τον σκηνοθέτη Γ. Κακλέα

Μετά τους «Ιππής» του Αριστοφάνη που παρουσίασε το φετινό καλοκαίρι μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή (η παράσταση παρουσιάστηκε και στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας με επιτυχία στις 23 και 24/7), ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης αφού ολοκληρώσει και την επανάληψη της παράστασης «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» στο Παλλάς, βάζει πλώρη για Κάρλο Γκολντόνι.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ανεβάσει το κλασικό, διαχρονικό έργο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» (στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας είχε παιχθεί αυτό το έργο με τον Γεράσιμο Γεννατά) όπου θα υποδυθεί τον ρόλο του Τρουφαλντίνο έχοντας μαζί του ένα διαλεχτό επιτελείο ηθοποιών με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη που ως γνωστό έλκει την καταγωγή του από την πλευρά του πατέρα του από την Κάτω Αχαία.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του «Αναζητώντας του Αττίκ» που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό (ήρθε και στην Πάτρα στα τέλη Ιουνίου) και πλέον ετοιμάζεται για την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» που θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου 2012 στο θέατρο Μουσούρη της πλατείας Καρύτση στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είχε πέρυσι παίξει στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας στο κλασικό έργο «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς με Μπλανς Ντυμπουά τη δασκάλα του στο Θέατρο Τέχνης, Κάτια Γέρου.

Εκτός από τον Μπουρδούμη και τον Πέτρο Φιλιππίδη θα παίξουν επίσης η Άννα Μονογιού, ο Χρήστος Σιμαρδάνης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πάνος Βλάχος, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, κ.α. Την σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή σε αυτή την όμορφη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι συνυπογράφουν οι Πέτρος Φιλιππίδης και Χρήστος Σιμαρδάνης, οι οποίοι και μεταφέρουν τη δράση στη νωχελική, αριστοκρατική Βενετία, τις δεκαετίες '50 και '60.

Τα σκηνικά θα είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Κλερ Μπρέιζγουελ, η επιμέλεια της κίνησης της Ελπίδας Νίνου και του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο σχεδιασμός φωτισμών της Ελευθερίας Ντεκώ και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου.

Ο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων που κυριολεκτικά εξαργυρώνει επί σκηνής όλη την γκάμα του θεατρικού αστείου. Αυτή η παράμετρος παραμένει ισχυρή και αποτελεί ένα αξέχαστο μάθημα ζωής, με μηνύματα για την ίδια την ύπαρξή μας, την αγάπη, τον έρωτα και φυσικά την εξουσία.

Η διαχρονικότητα, εξάλλου, των κλασικών έργων, είναι στην εποχή μας πιο ορατή και αντιληπτή από κάθε άλλη φορά, και αυτός είναι ένας από τους άξονες, επάνω στον οποίο δούλεψαν οι συντελεστές της παράστασης. Στο επίκεντρο του έργου, ένας πανούργος υπηρέτης, που δουλεύει για δύο αφεντικά, περιστοιχισμένος από χαρακτήρες απερίγραπτους. Ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο σε δίδυμο αδελφό της, η οποία ψάχνει τον αγαπημένο της που κατηγορείται για φόνο, ένας νεαρός που προσβλέπει σε μια καριέρα στην όπερα για να ξεφύγει από τη μαφιόζικη φαμίλια του, ένας υπερφίαλος δικηγόρος, ένας αρχιμαφιόζος πατέρας και διάφορες άλλες προσωπικότητες, που «απογειώνουν» τη χιουμοριστική διάθεση του έργου, δημιουργώντας σωρεία μπερδεμάτων και παρεξηγήσεων.

*Να σημειώσουμε τέλος ότι ο έτερος Αχαιός ηθοποιός, ο δημοφιλής ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, με καταγωγή από την γραφική Ζήρεια έξω από το Αίγιο που το διήμερο 12 και 13/9 θα έρθει στην Πάτρα με τους «Όρνιθες» του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, αναμένεται τη νέα θεατρική σαιζόν να παίξει στη σκηνή του θεάτρου Βρετάνια της οδού Πανεπιστημίου, στην παράσταση «Αχ αυτά τα φαντάσματα!» του σπουδαίου Ναπολιτάνου συγγραφέα Εντουάρντο Ντε Φιλίππο.

Κεντρικός ήρωας στο έργο είναι ο Πασκουάλε, ένας άνθρωπος αδύναμος και νικημένος από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι' αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, έτσι καταλήγει να ζει με τεχνάσματα.

Στην παράσταση αυτή που επίκειται να παιχθεί όλη τη νέα χειμερινή σαιζόν στην Αθήνα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος συνεργάζεται για ακόμη μια φορά μετά τους «Όρνιθες» με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα. Επίσης παίζουν η Φαίη Ξυλά, ο Άρης Σερβετάλης, ο Κίμων Φιορέτος, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, κ.α.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε κι αυτός παίξει τον Τρουφαλντίνο στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι το καλοκαίρι του 2011 με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture