Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το πολιτικό σχόλιο της Δήμητρας Γαλάνη χθες στο Γήπεδο της Παναχαικής στην Πάτρα-Δείτε κι άλλες φωτό

Το πολιτικό σχόλιο της Δήμητρας Γαλάνη χ...
Μαρτάτος Tάκης

«Τα τραγούδια του Χατζιδάκι και ο ήλιος φωτίζουν τη ψυχή μας και αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε στα αδέλφια μας του Ευρωπαικού Βορρά και να μας καταλάβουν καλύτερα»

Δεν έλειψαν οι πολιτικές «σπόντες» και μηνύματα στη διάρκεια της συναυλίας της Δήμητρας Γαλάνη και της Χαρούλας Αλεξίου χθες Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Παναχαικής της Πάτρας που γέμισε από κόσμο όλων των ηλικιών. Η Δήμητρα Γαλάνη που όπως συνηθίζει ήταν η πιο ομιλητική και επικοινωνιακή, όταν ερμήνευσε την υπέροχη μπαλάντα «Έλα σε μένα» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έχω ανάγκη μέσα από τέτοια όμορφα τραγούδια να θυμηθώ ποια είμαι και που πατάω.

Χρειάζεται να ανακαλύψουμε και πάλι τους μεγάλους δημιουργούς μας για να αντλήσουμε δύναμη να σταθούμε στα ποδάρια μας. Τραγούδια όπως αυτό του Χατζιδάκι και του Γκάτσου θυμίζουν τον ήλιο μας, την Ελλάδα, φωτίζουν τη ψυχή μας και θα πρέπει να το εξηγήσουμε αυτό στα αδέλφια μας του Ευρωπαικού Βορρά για να μας καταλάβουν καλύτερα!».

Επίσης η Δήμητρα Γαλάνη έκανε και ένα εύστοχο σχόλιο για το λάιφστάιλ της τηλεόρασης που «μας έφαγε» όπως είπε ενώ στη συνέχεια ερμήνευσε ένα κομμάτι του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου από το 1995 που σχολίαζε από τότε την στραβή πορεία μας.

Η Δήμητρα Γαλάνη είχε πολλές ωραίες στιγμές στη συναυλία και ξεσήκωσε το κοινό όταν τραγούδησε το «Ζω» και την «Ατομική μου ενέργεια» ενώ συγκίνησε όταν είπε το «Δυο μέρες μόνο» σε μουσική δική της. Η Χάρις Αλεξίου ήταν δυνατή ερμηνευτικά με τη φωνή της σε καλό επίπεδο (αν και σε ορισμένα σημεία ακουγόταν λίγο πιο μπάσα) ενώ δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ με τα σαρδάμ της στους στίχους.

Θυμήθηκε λοιπόν επί σκηνής ότι ερμήνευσε κάποτε ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και παράλλαξε άθελα της τον στίχο από το «Γιε μου που πας, μάνα θα πάω στα καράβια» σε «Μάνα που πας, γιε μου θα πάω στα καράβια», προκαλώντας το γέλιο του κοινού.

Όπως μάθαμε η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μετά το τέλος της συναυλίας δεν παρέμειναν στην Πάτρα και έφυγαν σχεδόν αμέσως για την Αθήνα. Τέλος να αναφέρουμε ότι η Χάρις Αλεξίου δεν παρέλειψε να ρίξει και το «καρφάκι» της για τους «τζαμπατζήδες» των μπαλκονιών των γύρω πολυκατοικιών του σταδίου της Παναχαικής.

Όπως είπε με χιούμορ σε μία παλιότερη συναυλία της στο τέλος πετάχτηκε ένας από ένα μπαλκόνι και της φώναξε ότι δεν του άρεσε το φινάλε. «Φαντάσου και να είχε πληρώσει τι θα μου έλεγε», ανέφερε γελώντας η Χάρις Αλεξίου από τη σκηνή.

Η Χάρις Αλεξίου να σημειώσουμε ότι ήταν ιδιαίτερα κομψά ντυμένη στα λευκά σε συνδυασμό με μία κόκκινη μακριά ζακέτα και ένα ωραίο μακρύ μεταλλικό κολιέ στο λαιμό ως αξεσουάρ.

Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Αλέξης Σκαρμέας, η Ευαγγελία Σονικιάν, κ.α.

Οι φωτογραφίες είναι του παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture