Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο 1,45€ η φετινή τιμή προκαταβολής της σταφίδας

Στο 1,45€ η φετινή τιμή προκαταβολής της σταφίδας

Αποφασίστηκε κατα τη συνεδρίση ητς ΣΚΟΣ-ΑΣΕ

Στο 1,45 € το κιλό ορίστηκε η τιμή προκαταβολής της σταφίδας για τους παραγωγούς, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σ.ΚΟ.Σ.-Α.Σ.Ε. που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Πάτρα. Μάλιστα, η τιμή αυτή αποτελούσε πρόταση της Παναγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και έγινε ομόφωνα δεκτή από το συμβούλιο.

Οι άοκνες προσπάθειες των μελών του Δ.Σ. της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών για την καλύτερη δυνατή τιμή για τους σταφιδοπαραγωγούς όλης της χώρας απέδωσαν και με το παραπάνω καρπούς, σε μια εποχή που το αγροτικό εισόδημα αποτελεί "φιλί της ζωής" για τις τοπικές κοινωνίες. Και βέβαια, το γεγονός πως η ΠΕΣ εξάγει το 60% της κορινθιακής σταφίδας πανελληνίως, δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη αυτή, όσον αφορά στους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιαλείας" τόνισε μιλώντας στο filodimos.gr ο διευθυντής της ΠΕΣ κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, ο οποίος είχε συντάξει εκ μέρους της Ένωσης και την πρόταση για αύξηση της τιμής προκαταβολής του προϊόντος.

Υπενθυμίζεται πως η περσινή τιμή προκαταβολής ήταν 1,30 € το κιλό. Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Θανάσης Σωτηρόπουλος. Παράλληλα, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως η τιμή αυτή, που είναι για τα "επαρχιακά" όπως ονομάζονται, πιθανότατα θα ενισχυθεί τουλάχιστον με 5 λεπτά ακόμα εκ μέρους της ΠΕΣ, για την ποικιλία Vostizza. Βεβαίως, αυτό θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά